Ilmainen lounas on sittenkin olemassa - Sodankylässä

Usein kuulee sanottavan, että ilmaisia lounaita ei ole olemassa. Ainakin Sodankylässä saa ilmaisen lounaan, jos menee Helluntaiseurakunnan tarjoamalle aterialle joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Lounastarjoilu on tarkoitettu kaikille niille, jotka kokevat tarvitsevansa ilmaisen aterian.

helluntailiike
Paistettuja muikkuja laitoskeittiön teräsastiassa.
Sanna Kähkönen / Yle

Ensimmäisen kerran ilmainen lounas on tarjolla maanantaina 6. lokakuuta kello 11-13 Helluntaiseurakunnan talolla. Jatkossa lounas tarjotaan siellä aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina samaan aikaan.

Lounaan kustannukset maksavat helluntaiseurakunta sekä vapaaehtoiset yksityiset ihmiset ja liikeyritykset. Käytännön työn tekevät vapaaehtoiset.

Lounas on tarkoitettu sellaisille henkilöille, jotka kokevat tarvitsevansa ilmaisen lämpimän aterian jostain syystä. Ruokailusta vastaava Irja Vuorinen sanoo, että keneltäkään ei kysytä syytä tulla, vaan kaikki ovat tervetulleita.

– Erityisesti toivomme syömään lapsiperheitä.

Sodankylässä Lapin Sinisarastus ry on tarjonnut jo muutaman vuoden ajan ilmaisen lounaan joka kuukauden viimeinen perjantai klo 11 -13. Päihdekuntoutujille tarkoitetun lounaan kustannukset maksaa evankelisluterilainen seurakunta ja käytännön työn toteuttavat vapaaehtoistoimijat sekä kuntouttavassa työtoiminnassa olevat henkilöt.

Helluntaiseurakunnan ilmaisista aterioista kertoi ensimmäisenä Sompio-lehti.

EDIT: Korjattu Sinisarastuksesta kertova kappale 7.10. klo 11.02