Vaasan uimahalli on vuoden uimahalli

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto valitsi Vaasan uimahallin vuoden uimahalliksi. Perusteluissa kiitosta saivat muun muassa Vaasan uimahallin henkilökunnan monipuolinen osaaminen.

Kotimaa
Vaasan uimahalli.
YLE/Hans-Mikael Holmgren

Vaasan uimahalli on valittu vuoden 2014 uimahalliksi. Valinnan teki Suomen uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto.

Perusteluissa sanotaan, että "Vaasan uimahallissa henkilökunnan osaaminen on monipuolista ja kehittäminen säännönmukaista. 2000-luvun alkupuolella hallissa toteutetun perusparannuksen yhteydessä toteutettiin melko ainutlaatuinen laajennus, jolloin 25 metrin altaan yhteyteen rakennettiin 50 metrin allas. Tällä halli lisäsi merkittävästi toiminnallisuuttaan. Muutokset mahdollistavat koko elämänkaaren kestävän harrastuksen ja toisaalta vastaavat myös kilpaurheilun tarpeisiin. Vaasan uimahalli on kaikkien kuntalaisten saavutettavissa", perustelee Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton tekninen asiantuntija Ilpo Johansson.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) palkitsee vuosittain Vuoden uimahallin ja aktiivisia toimijoita, jotka tekevät arvokasta työtä uimataidon ja vesiturvallisuuden edistämiseksi. Ensisijaisesti kaikissa huomionosoituksissa painotetaan kuluvan vuoden toimintaa, mutta myös historia vaikuttaa kriteereissä. Vuoden 2014 palkinnot julkistettiin Uimahallifoorumin yhteydessä Helsingissä 2.10.2014.