Hongkongin poliisi varoittaa mielenosoittajia

Poliisi uhkaa vakavilla seurauksilla, jos demokratiaa vaativat mielenosoittajat yrittävät saartaa hallintorakennuksia tai tunkeutua niihin.

Ulkomaat
Runsas määrä poliiseja.
Poliiseja Hongkongissa 2. lokakuuta.Dennis M. Sabangan / EPA

Hongkongin poliisi varoittaa vakavista seurauksista, jos demokratiaa vaativat mielenosoittajat yrittävät tunkeutua hallitusrakennuksiin tai saartaa niitä.

Poliisin tiedottaja Steve Hui sanoo, etteivät viranomaiset tule suvaitsemaan mitään hallitusrakennusten laitonta saartamista. Hän kehottaa mielenosoittajia pysymään rauhallisina.

Mielenosoittajat uhkaavat voimistaa jo päiviä jatkuneita protestejaan, jos Hongkongin johtaja Leung Chun-ying ei eroa torstaina eikä hallitus suostu heidän poliittisia uudistuksia koskeviin vaatimuksiinsa.

Mielenosoittajat vastustavat sitä, että Kiina aikoo valita Hongkongin erityishallintoalueen vuoden 2017 vaalien ehdokkaat.

Kiinan kommunistisen puolueen Kansan päivälehti kirjoitti torstaina, että keskushallitus luottaa täysin Leungiin ja on tyytyväinen tämän työhön. Lehden mukaan keskushallitus tukee myös Hongkongin poliisia. Poliisia on arvosteltu siitä, että se käytti viikonloppuna mielenosoittajia vastaan kyynelkaasua ja pippurisumutetta.

Lähteet: AP