1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Haukipudas

Haukiputaalla häiriöitä vedenjakelussa koko loppuviikon ajan

Kellon, Takkurannan, Kiviniemen ja Virpiniemen vesi tulee Saviaron pohjavedenottamolta, joka on nyt poissa käytöstä huolto- ja korjaustöiden vuoksi.

Oulun Haukiputaan eteläosissa on vedenjakelussa häiriöitä koko tämän viikon ajan.

Kellon, Takkurannan, Kiviniemen ja Virpiniemen vesi tulee Saviaron pohjavedenottamolta, joka on nyt poissa käytöstä huolto- ja korjaustöiden vuoksi. Haukiputaan verkostoon johdetaan vettä sekä kanta-Oulun että Kiimingin vesijohtoverkostoista.

Keskiviikkoiltana veden tulo katkesi hetkeksi Takkurannalla. Katkoksia voi mahdollisesti tulla vielä lisää viikon aikana. Verkostossa paine on heikko, koska tällä hetkellä vesi johdetaan alueelle kaukaa.

Alueen asukkaita pyydetään rajoittamaan kaikkea ylimääräistä vedenkäyttöä, kuten esimerkiksi autojen pesua. Suihkussa käyntiä yms. paljon vettä kuluttavia toimia suositellaan siirrettäväksi hiukan normaalia aikaisemmaksi tai vastaavasti myöhäisemmäksi, jolloin kulutushuiput tasaantuvat ja painetaso pysyy korkeampana myös verkoston äärialueilla.

Vedenjakelupiste löytyy Haukiputaan Säästökuopan läheisyydestä, josta voi ottaa vettä omaan astiaan ruoanlaittoa varten ja juomavedeksi.