Raideilkivallan sarja piinaa Espoossa – kuka jättää tavaraa junakiskoille?

Viimeksi maanantaina ratatyöntekijä löysi kiskoilta kaapelikanavan kannen Kauklahden lähijuna-asemalta. Vastaavia tapauksia on syksyn ajalta seitsemän. Poliisi on lisännyt valvontaa alueella tapausten vuoksi.

Kotimaa
Raide junaraide
Yle

Kivenmurikoita, betonikimpaleita, kaapelikanavan kansi – kaikki esineitä, jotka viimeiseksi kuuluvat junakiskoille.

Joku niitä niille kuitenkin Espoossa jättää. Viimeksi maanantaina VR:n ratatyöntekijä löysi säpäleiksi isketyn kaapelikanavan kannen kiskoilta Kauklahden aseman lähettyviltä. Tapauksia on syksyn ajalta jo seitsemän ja poliisi alkaa pikku hiljaa hermostua.

– Jos tällainen ilkivalta ja häirintä jatkuu, niin todella huolestuttavaa on, toteaa rikosylikonstaapeli Tiina Hietala Länsi-Uudenmaan poliisista.

Kiskoille kuulumattomat esineet on löydetty Kauklahden asemalta, Leppävaarasta ja Muuralasta. On onni onnettomuudessa, että esineet on toistaiseksi löydetty ennen junan saapumista. Tihutöissä on ainekset suuronnettomuuteen.

– Kun raiteille laitetaan painavia esineitä, niin seurauksethan voi olla arvaamattomat. Tällä hetkellä tätä tutkitaan liikenteenhäirintänä. Mutta pahimmassa tapauksessa voidaan puhua ihan taposta, jos tilanne menee niin pitkälle, Hietala muistuttaa.

Poliisi on lisännyt valvontaa

Poliisi ja VR ovat lisänneet valvontaa alueella ilkivallan vuoksi.

– Aseman seutuja valvotaan hyvin tarkasti. Toivomme, että myös ihmiset olisi valppaina ja ilmoittaisi poliisille, mikäli saavat vinkkiä tekijöistä.

Hietala arvelee, että ilkivallan takana ovat nuoret, jotka eivät osaa hahmottaa tekojensa vakavuutta. Mitään tietoa tekijöiden henkilöllisyydestä ei kuitenkaan ole. Poliisi pyytää kaikki mahdolliset havainnot tutkinnan päivystysnumeroon 029 5438240.