1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

#TomofRussia-testi pääsemässä lontoolaismuseoon

Lontoolainen Victoria and Albert Museum on kiinnostunut Yle Tampereen postituskokeilusta. Museo on esittänyt toiveen saada Venäjälle matkannut kirje tai paketti esille näyttelyynsä.

Kotimaan uutiset
Kaksi kirjettä, joissa on Tom of Finland -postimerkkejä
Yle

Yle Tampere lähetti syyskuun 9. päivä kaksi kirjettä ja kaksi pakettia Venäjälle testatakseen, miten sikälainen posti ja tulli suhtautuvat homoeroottisiin Tom of Finland -postimerkkeihin. Yksi kirje on edelleen matkalla Ylen toimittajalle Erkka Mikkoselle Moskovaan, mutta muut lähetykset ovat päässeet jo perille.

Niin Postin julkaisemat Tom of Finland -postimerkit kuin Yle Tampereen #TomofRussia-kokeilu ovat herättäneet kansainvälistä kiinnostusta. Uusin käänne on se, että lontoolainen Victoria and Albert Museum on esittänyt toiveen saada Rapid Response Collecting -näyttelyynsä (siirryt toiseen palveluun) jonkin lähettämistämme paketeista tai kirjeistä.

Lontoon Kensingtonissa sijaitseva Victoria and Albert Museum on maailman suurin sisustusesineiden museo. Yksi museon tämän hetken näyttelyistä keskittyy esittelemään sitä, miten design heijastaa ja määrittelee tapaamme elää. Jatkuvasti muuttuvassa näyttelyssä on ollut esillä mm. Christian Louboutinin kenkiä, Motorolan rannetietokone, Koneen UltraRope-hissiköysi sekä Ikean pehmoeläin.

Jos Yle Tampereen lähettämä paketti päätyy museoon, kyseessä ei olisi suinkaan ensimmäinen kerta kun Ylen journalismin myötä syntyneelle esineelle näin kävisi. Esimerkiksi Ajankohtaisen kakkosen 3D-printterillä tulostama pistooli asetettiin näytteille lontoolaisessa tiedemuseossa vuonna 2013.

Lue seuraavaksi