Teatterinjohtajan työtaakkaa halutaan keventää

Rovaniemen teatterin ovet ovat käyneet tiuhaan – ensi syksynä teatterissa tapahtuu jo kolmas johtajanvaihdos sitten vuoden 2010. Nyt pohditaan, pitäisikö teatterinjohtajan tehtävä muovata mielekkäämmäksi johtajan vastuita karsimalla.

teatteritaide
Juha Vuorisen mielestä teatterinjohtajan työnkuvasta olisi hyvä rajata pois hallinnollista vastuuta.
YLE / Bikka Puoskari

Rovaniemen teatterin ja Lapin alueteatterin johtaja Juha Vuorinen kertoi vastikään siirtyvänsä ensi syksynä Kokkolan kaupunginteatterin johtoon.

Vuorinen aloitti työt Rovaniemellä syksyllä 2012. Hänen sopimuksensa on ollut kaksivuotinen, mutta sopimukseen on sisältynyt myös optiovuosi. Tuo kolmas vuosi käynnistyi tänä syksynä.

Teatteriyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Maarit Airaksisen (kok.) mukaan Vuorinen olisi mielellään pidetty Rovaniemellä pidempäänkin.

Johtajan vastuita halutaan karsia

Rovaniemen teatterissa ensi syksynä tapahtuva johtajanvaihdos on jo kolmas sitten vuoden 2010.

Ennen Vuorista teatteria johtivat Atro Kahiluoto ja Vihtori Rämä (2010-2012). Heidän sopimuksensa olivat yhtä pitkät kuin Vuorisellakin, mutta Kahiluoto ja Rämä päättivät jättää optiovuotensa käyttämättä.

Myös taustalla toimivan Lapin Alueteatteriyhdistyksen hallituksessa on alettu pohtia, miten teatteritoimintaan saataisiin lisää pysyvyyttä.

Mietimme tätä teatterinjohtajan tehtäväkokonaisuutta: että olisiko siellä taiteellinen johtaja ja erikseen hallinnollinen johtaja.

Maarit Airaksinen

Teatterinjohtajan vastuiden rajaaminen ja keventäminen voisi lisätä paikan vetovoimaisuutta.

– Me mietimme tätä teatterinjohtajan tehtäväkokonaisuutta: että olisiko siellä taiteellinen johtaja ja sitten erikseen hallinnollinen johtaja, Maarit Airaksinen sanoo.

Jos teatterinjohtajasta tulisi nimenomaan taiteellinen johtaja, voisi hän tehdä nykyistä enemmän myös ohjaustyötä. Airaksisen mukaan johtajan tehtävät olisi helppo jakaa.

– Ihan sisäisellä työnjaolla, että emme ole hakemassa uusia ihmisiä. Meillä on erittäin hyvä hallinnon ihminen talon sisällä.

Tämäntyyppistä työnjakoa on Rovaniemellä sovellettukin takavuosina, ja Airaksisen mukaan työnjako toimi tuolloin hyvin.

Vuorinen olisi saattanut jäädä, jos työtaakka olisi kevyempi

Väistyvän teatterinjohtajan mielestä Airaksisen väläyttämä uusi johtajamalli olisi iso parannus nykytilanteeseen.

Tervehdin kyllä ilolla tätä ajatusta. Olisin tietysti toivonut sen toteutuvan jo omalla kohdallani.

Juha Vuorinen

– Tervehdin kyllä ilolla tätä ajatusta. Olisin tietysti toivonut sen toteutuvan jo omalla kohdallani. Jos yhden ihmisen vastuulla on sekä taiteellinen että hallinnollinen ja sitä kautta myös se taloudellinen vastuu, niin kyllähän se aika iso kakku on hoidettavaksi, Vuorinen sanoo.

Juha Vuorinen sanoo, ettei välttämättä olisi nyt edes lähdössä Kokkolaan, jos Rovaniemellä olisi jo aiemmin päätetty tehdä teatterinjohtajasta etupäässä taiteellinen johtaja.

– Varmasti olisin miettinyt asiaa uudestaan. Tilanne voisi olla nyt toinen, jos tämäntyyppinen ratkaisu olisi tehty jo aikaisemmin.

Lautakunta toivoo teatterilta yhteiskunnallista panosta

Rovaniemellä kulttuuripalvelujen järjestämisestä vastaa vapaa-ajanlautakunta. Sen puheenjohtaja Matti Torvinen (ps.) kannattaa Airaksisen ja Vuorisen tapaan teatterinjohtajan vastuiden jakoa kahdelle eri ihmiselle.

Teatterinjohtaja olisi sellainen uuden tien avaaja, joka ottaisi kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Matti Torvinen

– Haluaisin, että teatterinjohtaja olisi aidosti taiteellinen johtaja. Hallintoa ja byrokratiaa hoitava johtaja pitäisi olla erikseen. Teatterinjohtaja olisi sellainen uuden tien avaaja, joka ottaisi kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin, Torvinen sanoo.

Poliittisia kannanottoja Torvinen ei teatterinjohtajalta toivo, mutta ohjelmiston yhteiskunnallista ulottuvuutta kylläkin.

– Kantaa ottavaa teatteria minä haluaisin. Myös teatterin tehtävänä on pitää yhteiskuntaa varpaillaan ja olla kantaa ottavaa.

Uusi johtaja selvillä pian

Uuden teatterinjohtajan valitsee Lapin alueteatteriyhdistyksen hallitus. Hakuprosessi on jo käynnistynyt ja parhaillaan kartoitetaan hakijoita teatterinjohtajan paikan kutsuvalintamenettelyä varten.

– Uusi johtaja pitää ehdottomasti saada valittua ennen vuodenvaihdetta, sanoo hallituksen puheenjohtaja Maarit Airaksinen.

Vielä ennen johtajan valintaa hallitus keskustellee Airaksisen mukaan vakavasti myös teatterinjohtajan työnkuvan muuttamisesta.

Samalla teatterin taustayhdistyksessä puitaneen myös kysymys siitä, pitäisikö teatterinjohtajien sopimuksista tehdä jatkossa nykyistä pidempiä.

Kyllä itsekin kaipaan sellaista perusturvallisuutta. Mielelläni teen vähän pidemmän sopimuksen jatkossa.

Juha Vuorinen

Vuorinenkin kun työskentelee Rovaniemellä kaikki kolme sopimusvuottaan, mutta silti hänen lähtöönsä on suhtauduttu harmillisena yllätyksenä. Pidempi sopimus harventaisi johtajavaihdoksia.

– Minun mielestäni voisi olla pidempi. Itse näen, että voisi olla ihan viiden vuoden mittainen sopimus. Mutta se on ihan hallituksen päätettävissä, Maarit Airaksinen sanoo.

Useamman vuoden sopimusten puolesta liputtaa myös nykyinen johtaja Vuorinen.

– Lähtökohtaisesti jo se, että sopimus olisi minimissään kolme vuotta ja siihen optiot päälle, niin sekin olisi jo edistysaskel.

Pidempi sopimus toisi vakautta paitsi teatteriin, myös johtajan elämään.

– Kyllä itsekin kaipaan sellaista perusturvallisuutta. Mielelläni teen vähän pidemmän sopimuksen jatkossa. Minullakin on ollut koko teatteriura pätkätöitä, Vuorinen sanoo.

Rovaniemeltä alkaneen teatterivuoden jälkeen muuttava Vuorinen toivookin viihtyvänsä tulevassa työpaikassaan Kokkolassa ainakin viitisen vuotta.