1. yle.fi
  2. Uutiset

Yläasteikäiset kokoontuvat saamelaisnuorten olympialaisiin Inariin

Suomen saamelaisnuorten yhdistys SSN kokoaa yläasteikäiset saamelaisnuoret perjantaina Inariin kilpailemaan saamelaisnuorten olympialaisissa. Lajit vaihtelevat suopunginheitosta salibandyyn.

Yle Saame
SSN

Yläasteikäiset saamelaisnuoret kokoontuvat perjantaina Inarin Riutulaan kilpailemaan saamelaisnuorten olympialaisissa.

Lajeina Suomen saamelaisnuorten yhdistyksen SSN:n järjestämissä kisoissa ovat suopunginheitto, salibandy, jalkapallo ja koreografia.

Mukana kilpailemassa on saamelaisnuoria Utsjoelta, Karigasniemeltä, Inarista, Ivalosta, Hetasta ja Karesuvannosta. Suomen saamelaisnuoret palkitsee kolme parasta ryhmää tableteilla ja lipuilla kulttuuritapahtumiin.

SSN haluaa alle 18-vuotiaat mukaan toimintaan

Suomen saamelaisnuorten yhdistyksen yksi tärkeimmistä tavoitteista on vahvistaa saamelaisnuorten identiteettiä ja lisätä heidän tietoaan omasta kulttuuristaan.

Yhdistää haluaa myös yhdistää saamelaisnuoria niin Suomessa kuin rajojen ylikin.

– Tällaiset yhteiset tapahtumat ovat hyvä tapa saada nuoret tutustumaan toisiinsa ja vahvistaa heidän identiteettiään. Pitkien välimatkojen takia ei ole niin selvää, että nuoret ovat tavanneet muiden paikkakuntien saamelaisnuoria, yhdistyksestä kerrotaan.

SSN on poliittisesti aktiivinen yhdistys, jonka jäsenet vaikuttavat alkuperäiskansojen nuorisopolitiikassa aina YK:n tasolla. Ohjelmaan on joka kevät kuulunut matka YK:n alkuperäiskansojen pysyvään foorumiin New Yorkiin.

– Meillä on ollut viime aikoina poliitiista toimintaa ja tapahtumia, jotka vetävät puoleensa yli 20-vuotiaita nuoria. Tällaisilla uusilla tapahtumilla haluamme palvella myös nuorempia, alle 18-vuotiaita.

Lue seuraavaksi