Aarnion pahoinpitely tallentui valvontakameralle

Pahoinpitelyä tutkivan rikoskomisarion mukaan tapauksen kulku on selvillä ja vanki on myöntänyt potkaisseensa Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota keskivartaloon.

Kotimaa
Jari Aarnio.
Jari Aarnio.Yle

Itä Uudenmaan poliisin rikoskomisario Kimmo Hyvärinen kertoo, että Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion pahoinpitely tallentui myös valvontakameralle.

Itä-Uudenmaan poliisi sai torstaina tutkintapyynnön, jossa epäillään toisen vangin pahoinpidelleen Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota Vantaan vankilassa tiistaina. Poliisi on kuulustellut sekä Aarniota asianomistajana että pahoinpitelystä epäiltyä vankia.

Poliisin saamien tietojen mukaan pahoinpitely tapahtui tiistaina klo 17:n jälkeen liikuntatapahtuman yhteydessä. Paikalla oli Aarnion ja pahoinpitelystä epäillyn 31-vuotiaan vangin lisäksi myös liikuntapahtuman ohjaaja, joka todisti pahoinpitelyn.

– Ohjatussa tapahtumassa oli ohjaajan lisäksi kaksi osallistujaa. Toinen vanki potkaisi Aarniota keskivartaloon, kertoi Hyvärinen.

Epäilty on myöntänyt teon. Pahoinpitely tallentui myös valvontakameralle.

– Tapahtuma tallentui valvontakameralle. Emme ole saaneet sitä vielä, mutta käymme mahdollisesti hakemassa sen tänään tai ensi viikolla. Asialle ei ole kiire, kun tapauksessa ei ole mitään ristiriitaa, kertoi Hyvärinen Yle Uutisille perjantaina.

Poliisi: Epäilyllä ja Aarniolla ei yhteistä menneisyyttä

Syy potkuun oli epäillyn mukaan hetken mielijohde. Poliisi kertoo, ettei esitutkinnan tässä vaiheessa ole syytä epäillä asiaan liittyvän muita seikkoja.

Pahoinpitelyn tunnustanut vanki on poliisin mukaan ollut jo pidempään vankilassa, eikä hänen rikostaustansa liity poliiisin mukaan millään tavalla Aarnioon.

– Epäillyllä ei ole Aarnion kanssa yhteistä menneisyyttä, kertoi Hyvärinen.

Poliisin tiedotteen mukaan kyseisen vangin tuomio on pitkä, eli hän ei ole vapautumassa lähiaikoina.

Aarnio on käynyt lääkärin tarkastuksessa pahoinpitelyn jälkeen.

- Lääkäri on tarkistanut lähinnä siksi onko vammoja ja myös siksi, jos Aarniolla tulee vaatimuksia asiassa, lääkärintodistus on todisteena käräjäoikeutta varten, Hyvärinen sanoi.

Vantaan vankilan turvallisuudesta vastaava apulaisjohtaja Jaakko Jokinen kertoi torstaina Yle Uutisille, että vankilassa sattuneen pahoinpitetyn uhri on jatkossakin samalla osastolla ja tekijä siirretty toiselle osastolle.

Jari Aarnio on tutkintavankeudessa, koska häntä epäillään useista rikoksista. Aarnio on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.