1. yle.fi
  2. Uutiset

Angelin kesyt ketut tv-tähtinä

Angelin kesyjen kettujen puuhia pääsee seuraamaan viikonloppuna televisiosta. Ulos luontoon -sarjan aloitusjaksossa lauantaina nähdään, kuinka ketun kuvaaminen onnistuu Angelin kylässä ja Helsingissä.

Yle Saame
Nuoret ketut tutkivat hiekkakoloja
Nuoret ketut tutkivat hiekkakoloja pesälläRiistakamera Tuula Ledentsa

Ulos luontoon sarja näytetään lauantain 4.10. kello 18.15 TV 1:llä. Kotimaisen luonnon ihmeitä katsellaan kuuden jakson verran ennen Avaraa luontoa alkaen kello 18.15. Sarjan juontavat toimittajat Minna Pyykkö ja Kimmo Ohtonen. Syyskauden uusissa jaksossa tutustutaan muun muassa kettuihin, hirviin, majaviin, petolintuihin ja lieroihin.

Kesyt ketut ihmetyttivät jo viime vuonna

Ulos luontoon -sarjan kuvausryhmä on seurannut Angeli kettujen elämää viime maaliskuussa ja kesäkuussa. Angelin kesyt ketut ovat aiemminkin kiinnostaneet mediaa. Marraskuussa 2013 Yle Lappi haastatteli angelilaista Tuula Ledentsaa aiheesta. Ledentsa kertoi tuolloin, että pihassa asuva ketunpoikanen on todella kesy ja he ovat nimenneet sen Mustajalaksi.

– Se katselee ja seurailee meidän touhuja kuin koira ja kulkee perässä, kertoi Ledentsa eläinystästään Yle Lapin haastattelussa.

Tänä keväänä Tuula Ledentsa huomasi ensin Mustajalan pyöristyneen ja sitten yhtäkkiä laihtuneen. Pian nopean muodonmuutoksen syykin paljastui; Mustajalaksi nimetty kesy kettu oli saanut pentuja.

Lauantainan näytettävässä Ulos luontoon -sarjan avausjaksossa katsojat pääsevät näkemään Mustajalan ja sen pentujen touhuja pesäkololla.

Lue seuraavaksi