Selfie ilman naamanvääntelyä on haaste myös Suomen Insta-kuninkaalle

Kuvapalvelu Instagramin Suomen seuratuin henkilö on kaarinalainen Benjamin Peltonen. Hänelle selfie on arkipäivää, mutta tuottaa joskus myös päänvaivaa. Ainakin silloin, jos kuvassa ei saa lainkaan ilmehtiä.

internet
Benjamin Peltonen toimittajan haastateltavana.
Yle Turku avasi 3.10.2014 oman Instagram-tilin. Toimitus sai oppia kuvien jakamiseen kaikkein parhaalta: tili korkattiin Instagram-kuningas Benjamin Peltosen ja toimittaja Sannimari Lehtilän yhteisellä kuvalla.

Syyskuun alussa ensimmäisen singlensä julkaissut Benjamin Peltonen on tottunut olemaan kuvissa, varsinkin itse otetuissa. Noin 226 000 ihmistä seuraa lähinnä Peltosen itse itsestään ottamia kuvia kuvapalvelu Instagramissa.

Peltonen sanoo harkitsevansa jokaisen kuvan kohdalla, että kannattaako sitä laittaa tuhansien silmäparien eteen.

On mietittävä aina tarkkaan, että mitä itsestään esille laittaa.

Benjamin Peltonen

– Minun on oltava valmis seisomaan jokaisen kuvani takana. Pakko myöntää, että jotkut alkuaikojen kuvat eivät nyt ihan enää ole lemppareitani, hän sanoo naureskellen.

Hän ei kuitenkaan yleensä lähde poistamaan tililtään kuvia.

– Niistähän tämä kaikki lähti. Ei niitä pidä siksi poistaa, etteivät ne enää minua niin miellytä! hän tokaisee.

Maalaisjärki mielessä, kun julkaistaan

Moni sosiaalisen median toimintatapoihin tottumaton aikuinen pelkää lastensa puolesta ja miettii, miten jälkikasvua voisi kuva-asioissa ohjeistaa. Peltosen mielestä se on hyvä asia.

– Ei kaikkea sinne voi tai pidä laittaa! On mietittävä aina tarkkaan,että mitä itsestään esille laittaa.

Äiti ei ole kyllä ikinä tullut torumaan, että miksi olen sinne minkäkin kuvan pistänyt.

Benjamin Peltonen

Benjamin Peltonen sanoo saaneensa aina tukea vanhemmiltaan, myös Instagramin kanssa toimiessa.

– Äiti ei ole kyllä ikinä tullut torumaan, että miksi olen sinne minkäkin kuvan pistänyt. Itsekritiikki ja oman maalaisjärjen käyttäminen on riittänyt.

Palaute kuvista ei aina ole ollut mukavaa luettavaa. Muutaman vuoden aikana Peltonen on kuitenkin oppinut käsittelemään palautetta eri tavalla.

– Tulee huonoa ja hyvää. Alussa sellaiset ikävät kommentit tietenkin satuttivat, mutta nyt ohitan ne sellaiset negatiiviset kommentit tarpeettomina ja turhina. Rakentavaa kritiikkiä on kiva saada!

Liian helppo tie tähtiin?

Teinipoppareita ei Suomessa aina oteta vakavasti. Kevyt popmusiikki ei kuitenkaan kerro mitään sen eteen tehdyn työn määrästä, vakuuttaa Peltonen. Hänkin on törmännyt epäilijöihin.

Nykynuorille ei kyllä ole enää mikään ihme juttu, että artistit nousevat esiin esimerkiksi Instagramin kautta.

Benjamin Peltonen

– Minustakin on sanottu, etten olisi itse joutunut mitään tekemään tämän eteen. Hommia olen kyllä paiskonut musiikkiurani eteen ihan tosissaan. Päivät ovat viime aikoina kuluneet tiiviisti laulu- ja tanssitunneilla. Nykynuorille ei kyllä ole enää mikään ihme juttu, että artistit nousevat esiin esimerkiksi Instagramin kautta. Vuoden päästä on sitten varmaan jo joku muu polku, mistä noustaan, Peltonen aprikoi.

Peltosen ensimmäinen single Underdogs on löytänyt paljon faneja. Ensiesiintyminen liveyleisölle tapahtui syyskuun alussa television miljoonayleisön edessä.

– Musiikkipalvelu Spotifyssa on rikkoontunut jo puoli miljoonaa kuuntelukertaa. Olen siitä ja tästä kaikesta tosi iloinen, Peltonen sanoo vaatimattoman oloisesti.

Yle Turku aloitti Instagramissa parhaan opettajan avustuksella

Netissä leviävä #normikuvahaaste on jäänyt Benjamin Peltoselta vielä toteuttamatta, joten Yle Turku yllytti hänet avaamaan Yle Turun Instagram-tilin (siirryt toiseen palveluun)kivikasvoposeerauskuvalla (siirryt toiseen palveluun) yhdessä toimittajan kanssa.

Jopa Kaarinan kuvakuningas joutuu pohtimaan olemistaan kameran edessä, kun salaman tulee räpsähtää kasvojen ollessa ilmeettömät. Ihminen tuppaa väkisin tekemään jonkin ilmeen, kun kamera tuodaan eteen.

– Tässä pitää kyllä olla...ööö tuota, kyllä mä sua autan tässä, vakuuttaa Peltonen tuhansien kuvakertojen kokemuksella.

Yle Turun Instagram-tili avautui 3.10.2014.