#Kemingraffitiseinä muuttuu moneen kertaan viikonvaihteessa

Valtakunnallinen nuorisotyön viikko huipentuu Kemissä graffitikilpailuun. Hyvin löydetty luvallinen spraymaalauspaikka voi viikonvaihteen aikana muuttaa ilmettään monesti, uskoo nuorison ohjaaja Marko Kehusmaa.

kulttuuri
Graffitiseinämän molemmat sivut
Kati Siponmaa / Yle

Valtakunnallinen nuorisotyön viikko on viestintäkampanja, jossa nuorten asioista tiedotetaan nuorten omin keinoin. Kampanjaan on voinut törmätä sosiaalisessa mediassa tunnisteella "hupparikansanpuolella". Siinä kannustetaan kuvaamaan itsensä hupparissa ja jakamaan kuvansa sitten sosiaalisessa mediassa sekä haastamaan myös muut mukaan.

Kemin nuorisotyö lisää joukkoon vielä toisenkin tunnisteen #Kemingraffiti. Tunnisteella voi osallistua teemaviikon päätteeksi järjestettyyn kilpailuun.

Kisan järjestelyissä mukana oleva kaupungin nuorisonohjaaja Marko Kehusmaa sanoo sääntöjen olevan simppelit.

Kemin graffitiseinän yksityiskohta
Seinässä on jo monia taidokkaita ykstyiskohtia, jotka voi surutta maalata piiloon. Omasta työstä kannattaakin heti napata kuva, niin pääsee osallistumaan kisaan.Kati Siponmaa / Yle

– Taiteile teos Kemin graffitiseinään, kuvaa se ja laita joko facebookin tapahtumasivulle tai kuvapalvelu Instagramiin tunnisteella Kemingraffiti.

Perjantaina puoliltapäivin käynnistyneeseen kisaan ehtii osallistua viikonlopun aikana itselle sopivaan aikaan ja kilpailu päättyy sunnuntaina keskiyöllä. Kehusmaa ei hätkähdä, vaikka heti kilpailuajan alettua kisaajia ei vielä näy.

– Kouluissa tuntui olevan juuri tällä nuorisotyönviikolla koeruuhkaa, joten vielä ei ole ryntäystä ollut näihin maalaushommiin. Kiinnostusta kuitenkin löytyy, sillä meillä oli maanantaina graffitityöpaja, jossa oulaistaiturit näyttivät meidän nuorille graffitin tekemisen mallia, Kehusmaa kertoo.

Graffitikilpailun tuomaristoon on kutsuttu muun muassa kaupungin nuorisotyön edustajia ja Kemin sarjakuvakeskuksen väkeä. He kokoontuvat arvioimaan työt maanantaina ja ilmoittavat voittajille henkilökohtaisesti.

– Toivottavasti moni innostuu osallistumaan viikonlopun aikana. Tässähän saa maalata toisten töiden päällekin. Kannattaa siis kuvata se oma työ heti, jos haluaa kisaan osallistua. Mukavaa on, että seinä elää ja muuttuu. Tässä viikonlopun aikanakin toivottavasti monta kertaa.