Tampere sai eläinsuojelijoiden Anti Animalian jo toisen kerran samasta syystä

Eläinsuojeluliitto Animalia lisää toimintaansa Tampereella avaamalla pysyvän toimipisteen lokakuussa. Liiton uusi Valasryhmä seuraa muun muassa valaisiin ja delfiineihin liittyvää keskustelua.

Kotimaa
Delfiini katselee kohti.
Marjut Suomi / Yle

Eläinsuojeluliitto Animalia jakaa tämän vuoden Anti Animalian Tampereen kaupungille. Syynä on se, että Tampereen kaupunki ei halua edes selvittää Särkänniemen delfinaarion alasajon mahdollisuutta.

Syyskuussa Tampereen kaupunginvaltuusto torjui valtuustoaloitteen, joka vaati selvittämään delfinaarion mahdollisen sulkemisen.

Eläinsuojeluliitto on jakanut Anti Animalia -nimikettä vuodesta 1987 niille, joiden toivoo kohtelevan eläimiä aiempaa paremmin.

Tampereesta tulee ensimmäinen suomalainen taho, jolle palkinto on myönnetty kahdesti. Vuonna 1999 Animalia jakoi Anti Animalian Tampereen kaupunginvaltuustolle, koska se jätti sulkematta delfinaarion. Myös silloin valtuustoon tuotiin samankaltainen aloite kuin tänä syksynä.

Animalia perustaa Valasryhmän

Animalia myös lisää toimintaansa Tampereella. Liitto avaa Tampereella pysyvän toimipisteen lokakuussa. Lisäksi Animalia on perustanut Valasryhmän, joka seuraa valaisiin, delfiineihin ja pyöriäisiin liittyvää keskustelua sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Särkänniemen delfinaarion tulevaisuudesta on jälleen tänä vuonna keskusteltu kiivaasti. Tampereen kaupunginvaltuusto torjui valtuustoaloitteen, joka vaati selvittämään delfinaarion mahdollisen sulkemisen.

Tampereen Keskustorilla oli esillä delfinaariota vastustava taideteos viikon elokuussa. Lisäksi kerätään nimiä kuntalaisaloitteeseen, jossa vaaditaan delfinaarion tulevaisuuden selvittämistä.