Tältäkö näyttää pikkukaupunki tulevaisuudessa?

Nuoret arkkitehdit miettivät tällä viikolla kaupunkilaisten kanssa, mistä löytyisi Kankaanpään Guggenheim ja mitä käytöstä poistetulle seurakuntakeskukselle tehtäisiin. Katso konseptikuvat kankaanpääläisten ideoista.

Kotimaa
Kankaanpään ilmakuvassa uusia rakennuksia.
Futudesign Oy

Nuoret arkkitehdit ovat tällä viikolla pohtineet työpajassaan, miten arkkitehtuurin avulla Kankaanpäästä saataisiin vetovoimainen kaupunki. Työpajoihin kutsuttiin myös kaupunkilaiset ideoimaan uutta ilmettä kaupungille.

– Oman kokemuksen mukaan satakuntalaiset eivät ole lainkaan jäyhiä. Työpajoilla on käynyt tosi paljon ihmisiä, työpajan arkkitehti Inari Virkkala sanoo.

Kankaanpäässä pohdittiin, miltä näyttäisi Kankaanpään Guggenheim ja miten uusi taidemuseo sijoittuisi Taidekoulun yhteyteen. Työpajassa mietittiin myös torin elävöittämistä, seurakuntakeskuksen kohtaloa, Venesjärven kylän kehittämistä ja Niinisalon varuskunta-alueen asuinrakennusten tulevaisuutta.

Uusi Kaupunki -kollektiivin perustaneet nuoret arkkitehdit ovat tähän mennessä miettineet työpajoissa uusiksi muun muassa Porin, Tampereen, Jyväskylän ja Oulun arkkitehtuuria.

Yle on dokumentoinut Uusi Kaupunki -työpajoja ja arkkitehtien työtä vuoden aikana. Kaupunki uusiksi -nimellä kulkeva kuusiosainen sarja starttaa 20. lokuuta alkaen Yle Teemalla.