Lahden kaupunki haluaa ulkoistaa osan tietotekniikkayksiköstä

Suunnitelma ihmetyttää tietoteknikkayksikön johtajaa. Miljoonan kilpailutuskulut haluttaisiin mieluummin yksikön kehittämiseen.

talous
Sormet näppiksellä.
Yle

Lahti suunnittelee kaupungin tietotekniikan osittaista ulkoistamista.

Palveluiden kilpailutus koskee puolta Tietotekniikan yksikön henkilöstöstä eli reilua 20 henkilöä. Yksikön toimitusjohtaja Ritva Salminen ihmettelee idean perusteluja.

– Tätä on perusteltu palveluiden laadun parantamisella. En oikein ymmärrä mikä palveluissamme on ollut huonolaatuisuutta. Saamamme palautteiden mukaan asiakkaamme ovat erittäin tyytyväisiä.

Ulkoistusesitys koskee yksikön perustietotekniikkapalvelujen osaa. Salminen näkee yksityistämisen varsin ongelmallisena.

– Teemme helpdeskissä hyvin paljon asiakkaiden tietohallintoon liittyvää selvitystyötä. Se ei ole mekaanista palvelimen asentamista tai työaseman asentamista. Kaikki työt eivät voi siirtyä ulkoistettavalle firmalle. Kaupunki ei voi omaa tietohallintoaan ulkoistaa.

Kaupunginhallituksen esittämän kilpailutuksen ja liiketoimintasiirron kustannus olisi 1,1 miljoonaa euroa. Ulkoistuksella tavoitellaan saman verran vuosittaisia säästöjä.

– En tiedä mistä säästö tehdään. Ihmettelen, että mihin nämä laskelma perustuvat. Henkilöstö on ainoa josta voisimme säästää, koska järjestelmiä ei voi ajaa alas. Maalaisjärjellä ajatellen kyllä 1,1, miljoonalla meidän omaa toimintaammekin voitaisiin kehittää.

Kikka Pohjaväre