Eksote myllää nyt nuorisopsykiatrian

Eksote haluaa eroon vanhasta hoitotavasta, jossa psyykkisesti oireilevat nuoret suljetaan laitokseen. Apu tuodaan nuoren luo ja hoitoa annetaan nuoren omassa kasvuympäristössä. Jos joku kuitenkin tarvitsee laitoshoitoa, ostetaan hänelle hoitojakso naapurimaakunnan puolelta.

laitoshoito
Lasten- ja nuortentalo Rakuunamäellä.
Perhepalvelujohtaja Tarja Nylund ja perhekodin kasvattaja SDP:n valtuutettu Harri Iljin keskustelivat nuorisopsykiatrian muutoksista.

Eksote vähentää nuorten psykiatrista laitoshoitoa. Sen sijaan liikkuvaa työtä on lisätty. Nuorisopsykiatrian osasto toimii nykyisin pääosin päiväosastona, viikonloppuisin hoitoa tarvitsevat nuoret ovat kotona. Suljettua hoitoa vaativat nuoret hoidetaan Kymenlaakson Careassa. Perhepalvelujohtaja Tarja Nylund kertoo, että Eksote harkitsee psykiatristen osastojen siirtämistä Rakuunamäelle lasten ja nuorten taloon, jossa muut perhepalvelut ovat lähempänä.

Nylundin mukaan osastohoidon sijaan nuoria pyritään hoitamaan entistä enemmän heidän omassa kasvuympäristössään.

Lappeenrannan kaupunginhallituksen jäsen, SDP:n Harri Iljin on huolissaan Eksoten suunnitelmista vähentää nuorten psykiatrista laitoshoitoa. Iljinin mielestä myös laitospaikkoja tarvitaan.

Perhepalvelujohtaja Tarja Nylund ja perhekodin kasvattaja SDP:n valtuutettu Harri Iljin keskustelivat muutoksista Yle Etelä-Karjalan radiossa. Kuuntele keskustelu yllä.