1. yle.fi
  2. Uutiset

Bosnia huolissaan kasakoista – ministeriö väittää maahan tullutta ryhmää artisteiksi

Ryhmä kertoo osallistuvansa festivaaleille. Toimittaja kuitenkin uskoo, että kasakat aikovat aiheuttaa ongelmia, jos vallassa oleva poliitikko kärsii viikon kuluttua vaalitappion.

Ulkomaat

Venäläiskasakoiden saapuminen Bos­niaan ja Hert­se­go­vi­naan vaalien kynnyksellä on herättänyt maassa kiistoja, kertoo uutistoimisto AP.

AP:n mukaan 150 ihmisen ryhmä saapui maahan muutamia päiviä sitten. Kulttuuriministeriö väittää maahan tulleita artisteiksi, ja ryhmän johtaja Nikolai Djakonov on julkisuudessa sanonut, että he osallistuvat paikallisiin festivaaleihin.

Bosnialainen media on kuitenkin esittänyt kuva-aineistoa, jossa Djakonov käskyttää puolisotilaallista joukkoa Krimillä. AP:n tietojen mukaan ryhmä auttoi Krimiä eroamaan Ukrainasta.

Toimittaja Slobodan Vaskovic sanoo uskovansa, että kasakat ovat maassa vallassa olevan poliitikon Milorad Dodikin vuoksi – jotta voisivat aiheuttaa ongelmia, jos Dodik kärsii vaalitappion lokakuun 12. päivän vaaleissa.

Dodikin tavoite on, että serbialue julistautuu itsenäiseksi Bosniassa. AP:n mukaan hän on usein painottanut läheisiä välejä Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi