Hyppää sisältöön

Stubb virittäytyi vaalitunnelmiin: Me olemme tällä hetkellä maalitaulu

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb arvioi puolueväelleen, että hallituksen isot ratkaisut on nyt tehty ja kokoomuksessa voidaan alkaa keskittyä seuraavien vaalien voittamiseen.

Kokoomuksen uudeksi puoluesihteeriksi valittu Minna Arve (vas.) ja kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb puolueen puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä 4. lokakuuta 2014. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kokoomuslaiset virittäytyivät jo vaalitunnelmiin puoluevaltuuston kokouksessa tänään lauantaina. Puolueen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb totesi tilannekatsauksessaan, että hän on kolmessa ja puolessa kuukaudessa lämmennyt tehtävässään pääministerinä, mutta ei vielä kokoomuksen puheenjohtajana.

– Palaset rupeavat loksahtelemaan kohdalleen. Me olemme saaneet isot päätökset tehtyä hallituksessa. Me olemme saaneet isot ratkaisut ratkaistua hallituksessa. Toki matkan varrella tulee vielä pienempiä juttuja, mutta nyt on se aika, jolloin me kokoomuksessa rupeamme fokusoitumaan siihen tehtävään, joka meillä on seuraavan kuuden ja puolen kuukauden aikana eli vaalien voittaminen, Alexander Stubb sanoi.

Hän kertasi viimeisten kolmen ja puolen kuukauden tapahtumia. Kokoomus on saanut uuden puheenjohtajan sekä Suomi hallituksen ja ministerit. Kokoomuksessa on käyty kehityskeskustelut sekä ministerien ja eduskuntaryhmien kesäpäivät. On ollut Ukrainan kriisi ja talouskriisi. On estetty pakollisen oppivelvollisuusiän pidentäminen, viety rakennepoliittista ja sosiaali- ja terveyspoliittista uudistusta eteenpäin, työmarkkinajärjestöt ovat sopineet eläkeratkaisusta, tehty vaikeita ydinvoimapäätöksiä.

– On ilman muuta selvää, että me olemme tällä hetkellä maalitaulu. Tulee palautetta. Tulee kritiikkiä – rakentavaa ja vähemmän rakentavaa. Sitä tulee oikealta, vasemmalta. Sitä tulee julkisen sanan kautta, sitä tulee muista puolueista, puheenjohtaja Stubb totesi.

Stubb uskoi, että kokoomusta yritetään lokeroida milloin oikealle, milloin vasemmalle, liberaaliin tai konservatiiviseen suuntaan. Hän kuitenkin huomautti, että vain kokoomuslaiset itse voivat määritellä, keitä he ovat.

– Tänään me käytännössä käännämme sivun kokoomuksen historiassa. Me kirjoitamme sitä ensimmäistä sivua. Jos ja kun me aiomme tulevaisuudessakin menestyä, se tehdään vain yhdellä tavalla – joukkueena. Tänään se vasta alkaa ja joukkueena mennään, Alexander Stubb sanoi.