1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Minna Arve: Teen asiat omalla tavallani

Kokoomuksen puoluevaltuuston lauantainen kokous toimi lähtölaukauksena kokoomuksen vaalikampanjalle.

Kotimaan uutiset
Kokoomuksen uudeksi puoluesihteeriksi valittu Minna Arve puhuvat toimittajille Arven valinnan jälkeen kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä 4. lokakuuta 2014.
Kokoomuksen uudeksi puoluesihteeriksi valittu Minna Arve puhuvat toimittajille Arven valinnan jälkeen kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä 4. lokakuuta 2014.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kokoomuksen uunituore puoluesihteeri Minna Arve oli vielä varovainen kannanotoissaan median edessä. Hänellä on korkeat korkkarit täytettävänään, sillä Taru Tujusen kaudella kokoomus on voittanut niin eduskunta- kuin presidentinvaalitkin.

– En ole Taru. En voi sitä olla. En pysty siihen, enkä edes halua sitä olla. Teen asiat omalla tavallani. Niin on tehnyt jokainen puoluesihteeri aloittaessaan, Arve totesi puheessaan valintansa jälkeen.

– Lähden ensin tutustumaan omaan työhöni ja ottamaan sitä haltuun. Lähden tutustumaan ihmisiin ja miettimään meidän vaalikampanjaamme ja sitä työtä. Katsotaan sitten matkan varrella, että mitä se pitää sisällään, Minna Arve kertoi Yle Uutisille.

Kokoomuksen jäsen 20 vuotta

Minna Arve liittyi kokoomuksen jäseneksi syksyllä 1994. Hän on ollut europarlamentaarikko Ilkka Suomisen (kok.) kabinetin harjoittelija, kokoomuksen paikallisyhdistyksen ja puoluevaltuuston jäsen ja nyt viimeksi Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb kertoi jo etukäteen, että hän haluaa nimenomaan Arven puoluesihteeriksi.

– Toivoin sellaista puoluesihteeriä, joka pystyy tukemaan minua joukkuepelaajana. Korostan sitä, että näitä hommia ei tehdä yksin. Meillä on joukkueen johtaja ja joukkueen kapteeni, jotka vievät meitä eteenpäin, Stubb sanoi.

– Nyt on hirveän tärkeää, että saamme puolueen haltuun. Meillä on sellainen vahva tunne, että nyt on poliittinen kenttä hallussa. Me olemme menossa kohti uusia vaaleja. Me teemme pitkäaikaista työtä, Stubb kuvaili.

Erillinen kampanjapäällikkö vai ei?

Kokoomuksen puoluevaltuuston tämänpäiväinen kokous toimi lähtölaukauksena puolueen vaalikampanjalle. Stubb tai Arve eivät kuitenkaan halunneet ottaa ehdotonta kantaa esimerkiksi siihen, valitaanko puolueelle erillinen kampanjapäällikkö vai hoitaako Arve kampanjapäällikön tehtävän itse.

– Haluaisin tehdä työtä sen eteen, että kaikki suomalaiset voisivat kokea mahdollisena äänestää kokoomusta. Teen työtä sen eteen, että mahdollisimman moni sitten äänestää kokoomusta, ja että kokoomus olisi sellainen puolue, johon luotetaan ja uskotaan, Minna Arve sanoi Yle Uutisille.

Arve on myös itse kokoomuksen kansanedustajaehdokas. Hän ei ottanut kantaa siihen, voisiko hän yhdistää kansanedustajan ja puoluesihteerin tehtävät ja sanoi, että asiasta pitää keskustella myös Varsinais-Suomen kokoomuksen kanssa.

Lue seuraavaksi