Hyppää sisältöön

Villikoiralauma häiriköi Imatralla – saaliiksi jäänyt mm. lampaita ja kissa

Poliisi epäilee, että koiralauma tulee Venäjältä. Samannäköiset koirat ovat häiriköineet Imatralla jo kesästä lähtien, useissa paikoissa rajan pinnassa.

Kuva: Poliisi

Villikoiralauma häiriköi Imatralla. Kolmen koiran lauma kävi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä lammaskatraan kimppuun. Koirat tappoivat yhden ja haavoittivat kahta lammasta Imatran Räikkölässä.

Todennäköisesti sama koiralauma on tehnyt vahinkoa jo aikasemminkin. Lauma on nähty myös Vuoksen pohjoispuolella. Koirat ovat mm. vieneet yhden kissan talon pihasta.

Poliisi on aloittanyt yhteistyön paikallisten metsästäjien kanssa koiralauman löytämiseksi.

– On aika todennäköistä, että koirat joudutaan lopettamaan. Varsinkin, kun kulkukoirat on usein sairaita. Sairaan eläimen lopettaminen on jopa velvollisuus, sanoo Veijo Brofeldt Kaakkois-Suomen poliisista.

Varmaa tietoa ei ole, mutta poliisi epäilee koirien tulevan Venäjän puolelta. Yleisön havaintoja toivotaan koiralauman kiinni saamiseksi.

Yksi koirista on saksanpaimenkoiran näköinen, tumma ja suurikokoinen. Toinen on suuri ja vaalea ja kolmas koira on kahta muuta pienempi. Koirien rodusta ei ole tietoa.