1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kansanedustaja Louhelainen: Ukrainan kriisiä ei voi ohittaa ydinvoimapäätöksessä

Anne Louhelaisen (ps.) mielestä Fennovoiman ydinvoimahanke ei lisäisi Suomen energiaomavaraisuutta riittävän nopeasti. Hollolan kunnallispolitiikassa vaikuttava Louhelainen ottaa Yle Lahden nettistudiossa kantaa myös kuntaliitoskuvioihin.

Kotimaan uutiset
Anne Louhelainen.

Perussuomalaisten hollolalainen kansanedustaja Anne Louhelainen ei ole vielä päättänyt kantaansa Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen. Hänen mielestään nykyistä maailmantilannetta ja Ukrainan kriisiä ei voi kuitenkaan ohittaa päätöstä tehtäessä.

– Emme voi kokonaan ohittaa Ukrainan kriisiä, koska se vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseemme. Aion tutustua materiaaleihin ja tehdä päätökseni sen mukaan.

Louhelaisen mielestä Suomen tulisi vähentää energiariippuvuuttaan muista maista. Hän toivoo, että venäläisyhtiön osuus Pyhäjoen ydinvoimalaitoksesta pysyisi mahdollisimman pienenä.

– Suomalaista energiariippuvuutta ulkomaista pitäisi saada pienennettyä, joten tämä on erittäin tärkeä asia. Mutta eihän tämä ydinvoima tuo meille juuri tällä hetkellä apua siihen. Se on vuosien projekti, muotoilee Louhelainen.

Liitostunnustelut Hämeenkosken kanssa alkavat

Hollolan valtuutetut pääsevät maanantaina 6. lokakuuta pyörittelemään ajatusta kuntaliitoksesta Hämeenkosken kanssa. Kunnanvaltuutettu ja perussuomalaisten kansanedustaja Anne Louhelainen uskoo, että puolueet tekevät jo alustavia linjauksia.

Vaikka Hollola on viime vuodet johdonmukaisesti pitänyt kiinni itsenäisyydestään, Louhelainen ei pidä liitosajatusta Hämeenkosken kanssa tuhoon tuomittuna.

– Meillä alkaa tänään valtuustoseminaari, jossa varmasti käydään tätäkin asiaa läpi ja tehdään linjauksia sen eteen. Täytyy katsoa, mikä eri valtuustoryhmillä on mieliala. Mutta en näe tätä ollenkaan sellaisena asiana, josta ei päästäisi eteenpäin. Koska tällä on erityiskuntajakoselvityksen status, tähän on luvattu kaksi miljoonaa euroa yhdistymisrahaa.

Hollolan ja Hämeenkosken valtuustot päättävät mahdollisesta liitoksesta tammikuun loppuun mennessä.

Lue seuraavaksi