Korian terveysaseman tulevaisuus puntarissa – alueen asukkaita kuullaan tänään

Virkamiesten suunnitelmissa on Korian terveysaseman sulkeminen. Vt. terveysjohtaja Kari Kristeri painottaa, että kuuleminen kuitenkaan ei ole mikään muodollisuus.

Korian SA
Lääkäri kuuntelee stetoskoopilla lapsen hengitysääniä neuvolassa.
Korian terveysasemalla on muun muassa neuvola.Yle

Kouvolan kaupunki järjestää tänään Korialla kuulemistilaisuuden terveysaseman tulevaisuudesta. Virkamiesten suunnitelmissa on terveysaseman sulkeminen. Vt. terveysjohtajan Kari Kristerin mielestä Koria olisi vähiten huono lakkauttamisvaihtoehto, koska esimerkiksi Kouvolan terveysasema on vain viiden kilometrin päässä.

Jos terveysasema päätetään lakkauttaa, korialaiset voivat itse päättää, minkä terveysaseman palveluita he siirtyvät käyttämään.

Kristeri painottaa, että kuuleminen kuitenkaan ei ole mikään muodollisuus. Korialaisilta halutaan kuulla muun muassa, millainen tarve alueella on neuvolapalveluille ja mitä lähipalveluja vanhukset tarvitsevat alueella. Esimerkiksi neuvolapalvelut voisivat säilyä Korialla, vaikka terveysasema lakkautettaisiinkin.

Kristerin mukaan Ratamo-hankkeen ja sote-ratkaisujen vuoksi Kouvolassa täytyy miettiä muutenkin, mitkä palvelut säilytetään lähellä kuntalaisia ja mitkä pitää keskittää.

Virkamiesten ehdotus Korian terveysasemasta tulee aikuisväestön lautakuntaan vielä tämän kuun aikana. Lakkauttamisesta on laskettu tulevan säästöjä noin 300 000 euroa vuodessa. Kuuleminen pidetään Korian monitoimitalolla kello 17–19.