Reuters: Isisin lippu liehuu Kobanen kurdikaupungin itäpuolella

Ääri-islamilaiset taistelijat ja kurdijoukot ovat käyneet kiivaita taisteluja Pohjois-Syyriassa sijaitsevan Kobanen hallinnasta.

Ulkomaat
Koban
Reuters-TV

Ääri-islamilainen Isis-järjestö on nostanut lippunsa salkoon Pohjois-Syyriassa kurdienemmistöisen Kobanen kaupungin itäpuolella, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Tv-kuvan ja Reutersin haastatteleman turkkilaisen sotilasviranomaisen mukaan Isisin lippu liehuu nelikerroksisen rakennuksen katolla alueella, jossa on käyty osa viime päivien kiivaimmista taisteluista. AFP:n mukaan lippuja on kaksi, joista toinen rakennuksen katolla ja toinen suurempi kukkulalla.

Isis on viime aikoina edennyt Pohjois-Syyriassa ja yrittänyt päivien ajan vallata Kobanen rajuissa taisteluissa. Isisin taistelijoiden kerrotaan piirittäneen kaupungin kolmelta suunnalta. Kurdeja on paennut sankoin joukoin taisteluja Turkin puolelle.

Yhdysvaltain johtama liittouma on tehnyt ilmaiskuja Isisiä vastaan, mutta kurdijoukkojen mukaan iskut eivät ole estäneet Isisin leviämistä.

Uutistoimisto AFP kertoi maanantaina, että kurdit ovat ottaneet uuden taktiikan käyttöön taistelussa Kobanesta. Naispuolinen kurditaistelija teki sunnuntaina itsemurhaiskun heittämällä Isisin joukkoihin useita kranaatteja sekä räjäyttämällä sen jälkeen itsensä, kurdien edustaja Mustafa Bali kertoo AFP:lle. Hänen mukaansa kymmeniä islamisteja kuoli.

Bali sanoo, että muut kurditaistelijat ovat tarvittaessa valmiit seuraamaan naisen esimerkkkiä.

Lähteet: Reuters, AFP