Kelpaako kompromissi saamelaismääritelmästä, Lapin kansanedustajat?

Saamelaisasioiden ministerityöryhmän ja saamelaiskäräjien neuvottelema kompromissa saamelaismääritelmästä ei tunnu kelpaavan Lapin kansanedustajille. Suurin osa Yle Sápmin kysymyksiin vastanneista edustajista äänestäisi nykyistä saamelaiskäräjälakiehdotusta vastaan.

Kuva: Yle

Yle Sápmi lähetti viime viikolla, lokakuun 2. päivä, kaksi kysymystä saamelaiskäräjälakiehdotuksesta sähköpostitse Lapin kansanedustajille ja heidän avustajilleen.

1. Hallituksen esitys saamelaiskäräjälaiksi perustuu saamelaisasioiden ministerityöryhmän ja saamelaiskäräjien neuvottelutulokseen. Etenkin keskustelua herättäneen saamelaisen määrittelyn kohdalla päädyttiin kompromissiin. Voitteko hyväksyä tämän kompromissisaamelaismääritelmän? Jos ette, niin miksi kompromissisaamelaismääritelmä ei kelpaa?

2. Jos hallituksen esitys etenee tällaisenaan täysistunnon äänestykseen, niin miten aiotte äänestää?

Pyysimme vastauksia perjantaihin mennessä.

Vastauksensa lähettivät Markus Lohi (kesk.), Simo Rundgren (kesk.), Markus Mustajärvi (vasenryhmä), Johanna Ojala-Niemelä (sdp) ja Eeva-Maria Maijala (kesk.).

Heikki Autto (kok.), ja Hanna Mäntylä (ps.) eivät vastanneet.

Lapin kansanedustajien vastaukset on liitetty tähän uutiseen, mutta ne eivät välttämättä näy Yle Uutisvahti -applikaatiossa vaan vastausten lukeminen vaatii jutun lukemisen selaimella.