1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ikäsyrjintä uhkaa puurtajaa – eläkeuudistuksen jälkeen yhä useampi ikäsyrjintävaarassa

Työelämän juhlapuheet pitkistä urista ovat räikeässä ristiriidassa monien työpaikkojen todellisuuden kanssa, sillä vanhempia työntekijöitä irtisanotaan vastoin vallitsevaa oikeuskäytäntöä. Liian vanhoina palkattaviksi taas pidetään jo 40 vuotta täyttäneitä, kertoo Turun yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskinen.

Kotimaan uutiset
Two builders at a construction site
Antti Eintola / Yle

Työpaikoista jopa kymmenen prosenttia on sellaisia, joissa syyllistytään ikäsyrjintään. Turun yliopiston työoikeuden professorin Seppo Koskisen omalla työpöydälläkin on kymmeniä juttuja, jotka ovat edenneet oikeuteen saakka.

Työpaikka syyllistyy usein ikäsyrjintään joko työntekijöitä palkatessa tai irtisanomalla vanhempaa väkeään.

– Ikäsyrjintä tullee eläkeiän alarajan korottamisen jälkeen myös lisääntymään roimasti, arvioi professori Seppo Koskinen.

Korulauseissa ja eläkeiän alarajan nostamisperusteissa sekä kestävyysvajepuheissa yli viisikymppinen on voimavara, tietopankki ja työpaikan tukijalka. Mutta taantuman ja yt-neuvottelujen todellisuudessa kaikki on toisin.

Työsyrjinnän perinteisin asetelma on tämä: työpaikan muita hiukan vanhempi työntekijä on se, jolta aletaan kysellä: milloin lopetat työsi, voitko lopettaa aiemmin tai olisiko mahdollista päästä sosiaaliturvan piiriin (=osa-aikaeläke, työttömyysturva, osittainen työkyvyttömyys)?

Työoikeuden professori Seppo Koskinen kertoo, että riitoja joudutaan puimaan yhä useammin oikeudessa. Ikäsyrjintä rehottaa noin kymmenessä prosentissa työpaikkoja ja tällaisissa töissä saatetaan syrjiä useampiakin työntekijöitä. Suuri osa jutuista ei kuitenkaan etene oikeuteen asti.

– Tavallisin esimerkki koskee työhönhakutilanteita, joissa viimeaikaisten tutkimusten mukaan jo yli 40-vuotiaat kokevat ikäsyrjintää. Toinen tilanne on se, että kohdennetaan ns. kollektiiviperusteisia irtisanomisia ikääntyneisiin työntekijöihin.

Professori Seppo Koskinen arvioi, että ikäsyrjintä lisääntynee, kun eläkkeelle päästään nykyistä myöhemmin.

– Kun eläkeikäratkaisu tuo työelämään aikaisempaa vanhempia, jopa lähes seitsenkymppisiä, niin aivan varmasti joudutaan vaikeisiin rajanvetoihin. Syrjitäänkö vai suositaanko, vai miten näitä iäkkäitä pitäisi kohdella?

Professori Seppo Koskisen mukaan on välttämätöntä, että työelämä joutuu myös virittelemään uusia ratkaisuja, jotta ikääntyvien asema turvataan.

– Tarvitaanko yksilöllisiä tukipaketteja, töiden järjestelyä kevyemmiksi, koulutusta?

Kuka sitten on työoikeuden professori Seppo Koskisen mukaan työelämän heikoin, aina väärän ikäinen syrjitty? Professori sanoo, että hän on nainen.

– Joskus on keskusteltu siitä, mitkä ovat naisten työuran kannalta ns. neutraalit vuodet. On esitetty, että ne ovat ikävuodet 35–37.

Lue seuraavaksi