Finnairin toimitusjohtaja: Olen erittäin tyytyväinen säästösopuun

Pekka Vauramon mukaan Finnairin ja Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen välisissä säästöneuvotteluissa tarvittiin maanantaina lisäaikaa, koska muutama sopimuksen kohta "osoittautui vaikeammaksi kuin kuviteltiin".

talous
Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.
Lentoyhtiö Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.Yle

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo on tyytyväinen siihen, että lentoyhtiö ja matkustamohenkilökunta löysivät vihdoin sovun säästöohjelmasta.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että pääsimme pitkien neuvottelujen jälkeen tähän sopimukseen, joka tuo meille yhdessä jo käynnissä olevien ulkoistusten ja sovittujen ulkoistusten kanssa tavoitteiden mukaiset 18 miljoonan euron säästöt vuositasolla, Vauramo kommentoi Yle Uutisille.

– Pääsemme keskittymään nyt Finnairin kehityksessä seuraavaan vaiheeseen, kun kaikki meidän suurimmat sopimukset on saatu uudelleen neuvoteltua ja meidän säästötavoitteiden mukaisina.

Vauramon mukaan Finnairin ja Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen SLSY:n väliset neuvottelut venyivät maanantaina yksityiskohtien hiomisen vuoksi. Hän ei kommentoinut tarkemmin millaisista kysymyksistä osapuolilla oli vielä erimielisyyksiä.

– Pääosin asiat olivat jo selvillä perjantain ja lauantain välisenä yönä. Silloin sovittiin, että muutamia tekstikysymyksiä tarkennetaan vielä myöhemmin. Siellä oli muutama sellainen kohta, jotka osoittautuivat hieman vaikeammiksi kuin kuviteltiin, siksi tarvittiin vielä hieman lisäaikaa.