Järjestö: Isis vallannut osia Kobanesta – siviilit määrättiin evakuoitavaksi

Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan Isis sai alueet haltuunsa taisteltuaan kurdien kanssa, joilla oli paljon vähemmän miehiä ja aseita.

Ulkomaat
Turkin rajalla sijaitsevan Kobanen kaupungin kurdeja evakuoitiin sunnuntaina.
Turkin rajalla sijaitsevan Kobanen kaupungin kurdeja evakuoitiin sunnuntaina.Aris Messinis / AFP / Lehtikuva

Ääri-islamilaisen Isis-järjestön taistelijat ovat vallanneet kolme aluetta Kobanen kaupungissa Pohjois-Syyriassa, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -järjestö. Järjestön mukaan Isis on ottanut haltuunsa muun muassa teollisuusalueen kaupungin itäosassa.

Kurdit ja Isis-joukot ovat taistelleet viime päivinä kiivaasti Syyrian Turkin-vastaisella rajalla sijaitsevan Kobanen hallinnasta.

Uutistoimisto AFP kertoo kurdijoukkojen määränneen maanantaina, että kaikki siviilit on evakuoitava Kobanesta. Kurdien edustajan Mustafa Balin mukaan kaksi tuhatta siviiliä evakuoitiin kaupungista. Bali kertoi AFP:lle kurdijoukkojen julistaneen Kobanen sotilasalueeksi.

Myös kurdipuolueen edustajan mukaan yli 2 000 ihmistä evakuoitiin maanantaina.

Arvioiden mukaan yli 180 000 ihmistä on paennut Kobanen seudulta Turkkiin viimeisen kahden viikon aikana Isisin etenemisen vuoksi.

Mielenosoittajat tunkeutuivat Alankomaiden parlamenttiin

Alankomaissa sadat kurdimielenosoittajat valtasivat maanantai-iltana maan parlamenttirakennuksen Haagissa. Mielenosoittajat vaativat enemmän toimia taistelussa Isis-järjestöä vastaan.

Uutistoimisto AP:n mukaan Haagin poliisi kertoi virallisella Twitter-tilillään, että mielenosoitus oli rauhanomainen, ja poliisi keskusteli mielenosoittajien kanssa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters