Frankfurtin kirjamessut avataan – Helsinki ja Suomi vahvasti esillä

Helsingin kaupungin Hallo Helsinki -osastolla esitellään suomalaista kirjastoa, kierrätysmateriaalituotteita ja matkailua.

kirjallisuus
Frankfurtin 2014 kirjamessujen valmistelua
Opiskelija Natalia Kimberley viimeisteli suomalaisia lastenkirjailijoita esittelevää osastoa Frankfurtissa 6. lokakuuta 2014.Arne Dedert / EPA

Frankfurtin kirjamessujen viralliset avajaiset pidetään tänään tiistaina alkuillasta. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhuu avajaisissa.

Maailman suurimman kirja- ja media-alan teemamaana on tänä vuonna Suomi. Suomen messupaviljongin vihkii käyttöön kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen avajaisten jälkeen. Ministeri Viitanen jakaa keskiviikkona valtion ulkomaisen kääntäjäpalkinnon messupaviljongissa.

Kirjamessuilla on myös Helsingin kaupungin osasto. Hallo Helsinki -osastolla esitellään suomalaista kirjastoa, kierrätysmateriaalituotteita ja matkailua. Myös lastenkirjastoauto Skidi on viety Saksaan. Autossa järjestetään muun muassa satutuokioita.

Helsingin kaupunginkirjaston markkinointipäällikön Roosa Kallion mukaan suomalainen kirjasto on ylpeydenaihe, sillä kattavaan valikoimaan kuuluvat kirjat, äänikirjat, lehdet, pelit, elokuvat, musiikki, e-kirjaston tuotteet sekä lainattavia esineitä urheiluvälineistä energiamittareihin ja ulkopeleistä lasten rooliasuihin.

Helsingin osastolla on myös Uusix-verstailla kuntouttavassa työtoiminnassa olevien henkilöiden kierrätysmateriaaleista tekemiä tuotteita kuten Helsinki-aiheisia kangaskasseja, penaaleja ja pussukoita.

Kirjamessut jatkuvat sunnuntaihin 12. lokakuuta asti.