1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tornio ei hyväksy tuulipuistovalituksia

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus käsittelee Tornioon kaavaillusta merituulipuistosta jätettyjä valituksia, joista on pyydetty lausunto Tornion kaupungilta.

Kotimaan uutiset
Röyttän tuulivoima

Tornioon kaavaillusta merituulivoimapuistosta tehdyt valitukset tulee hylätä. Näin katsoo Tornion kaupunki lausunnossaan, jonka se antaa Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle.

Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantai-iltana äänin 7-3. Kokouksessa Mari Doktare esitti Juhani Keinäsen kannattamana, että kaupunginhallitus yhtyy valittajien vaatimuksiin.

Äänestyksessä he saivat tuekseen vielä Ilkka Kapraalin, mutta hyväksytyksi tuli lopulta kaupunginjohtajan päätösesitys.

Meluhaitat huolestuttavat

Tornioon Röyttään on suunnitteilla neljätoista uutta tuulivoimalaa, mutta puiston rakentamisen mahdollistavasta kaavamutuoksesta tehtiin kuusi valitusta.

Valituksen tekivät Matti Mäkivuoti ja 16 muuta allekirjoittanutta, Perämeren kalastusalue, Tornionjoen kalastusalue, Tornio-Muoniojokiseura, Tornion Alaraumon jako- ja kalastuskunta sekä Tornion veneseura.

Valittajat ovat huolissaan muun muassa Rajakiiri Oy:n tuulivoimaloiden aiheuttamasta maisema- ja meluhaitoista sekä vaikutuksesta nousukaloihin.

Lue seuraavaksi