1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ritaluoma: Sunny Car Centerille haetaan edelleen rahoitusta

Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma kertoo etsivänsä rahoitusta autokauppakeskushankkeelleen Yhdysvalloista. Suurhanke kariutui syyskuun lopussa, kun sovittua kauppasummaa ei määräpäivänä kuulunut Hämeenlinnan kaupungin tilille.

Kuva: Yle

SCC:n toimitusjohtaja Markku Ritaluoma kertoi maanantai-illan Ylen A-studiossa olevansa parhaillaan Yhdysvalloissa, keskilännessä. Ritaluoma uskoo edelleen autokauppakeskuksen toteutumiseen Hämeenlinnassa. Ritaluoma neuvottelee nyt amerikkalaisten rahoittajien kanssa. Lupauskin on ilmassa. 

– Pyrin sopimaan täällä kaupungille lopulliset rahat tonttirahoista. Oikeastaan olen nyt paremmalla mielellä täällä työmatkalla.

Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma kertoi A-studion Annukka Roinisen suorassa haastattelussa tarkemmin asian uusimmasta käänteestä Yhdysvalloissa.

– Olemme tarkastelleet uudelleen näitä rahoituspapereita ja sopimuksia ja tietysti laina-aikoja sijoittajan eli investorin kanssa. Näitä neuvotteluja tulemme täällä käymään parin viikon ajan.

Ritaluoma vakuutti hieman ääni kohoten, että nyt ei ole kyse sambialaisista Regina Chiluban varoista. Ritaluoma on hakenut aiemminkin rahoitusta Yhdysvalloista. Loppukeväästä 2014 kuitenkin hankkeen rahoitus alkoi saada uusia käänteitä, eikä amerikkalaisesta investorista puhuttu toukokuun 2014 jälkeen.

Kaupunki ei ole polttanut siltoja Ritaluomaan

Kun Ritaluoma yrittää edelleen neuvotella autokauppakeskukselle rahoitusta, Hämeenlinnan kaupunki puolestaan hakee tonttikaupan purkua oikeusteitse. Sovittua kauppasummaa 8,4 miljoonaa euroa tontista ei maksettu sopimuksen mukaan syyskuun loppuun mennessä. 

Autokauppakeskuksen toteuttamista Hämeenlinnassa ei ole kuitenkaan täysin tyrmätty, jos rahat tonttiin löytyvät. Mahdollista myös on, että kun aiempi sopimus purkautuu, uutta sopimusta voidaan alkaa neuvotella. Siltoja Ritaluomaan Hämeenlinnan kaupunki ei ole polttanut. 

SCC:n suunnitelmissa on ollut perustaa noin 160 miljoonan euron autokauppakeskus Hämeenlinnan Kirstulaan Helsinki–Tampere-moottoritien kupeeseen Hämeenlinnassa.