1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Asemien ääneksi valittiin Eva Lönnblad – kuuntele ääninäyte

Uusi ääni kuuluu 180 rautatieasemalla vuoden 2015 alusta. Lönnblad äänittää noin 3 000 sanaa, joista koostetaan kuulutuksissa käytettävät noin 15 000 fraasia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Eva Lönnblad. Kuva: Liikennevirasto / Kai Widell

Suomen rautatieasemien uudeksi kuuluttajaääneksi on valittu Eva Lönnblad. Lönnblad oli sekä raadin että uutta kuuluttajaääntä äänestäneiden kansalaisten mielestä sopivin ääni finaaliviisikosta.

Raati painotti valinnassa äänen sopivuutta asemakuulutuksiin, äänen selkeyttä sekä ammattitaitoa. Myös kielitaito otettiin huomioon.

– Naisilla on luonnostaan korkeampi ääni kuin miehillä, mistä johtuen naisääni erottuu asemilla kuuluvan taustamelun läpi paremmin. Lönnbladin ääni on finaaliviisikosta selkein ja esteettömin. Hänen äänensä on luottamusta herättävä ja hänen puheensa on hyvin rytmitetty. Äänestä huokuu positiivisuus ja palveluhenkisyys, kertoo projektin vetäjä Kimmo Turunen Liikennevirastosta.

Lönnblad oli myös kansalaisten ylivoimainen suosikki. Ääniä annettiin netissä yhteensä lähes 4 000. Lönnbladin ääntä kehuttiin palautteissa rauhalliseksi, selkeäksi, miellyttäväksi ja neutraaliksi.

Uusi ääni kuuluu Suomen 180 rautatieasemalla vuoden 2015 alusta. Lönnblad äänittää noin 3 000 sanaa, joista koostetaan kuulutuksissa käytettävät noin 15 000 fraasia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Eva Lönnblad on kokenut äänityöläinen, jota on kuultu muun muassa Ylen ja MTV3:n kanavilla kuuluttajana ja juontajana. Hän on tiedotteen mukaan tehnyt myös lähes kaksikymmentä vuotta erilaisia mainos- ja ääniprojekteja.

– Olen todella iloinen saamastani luottamuksen osoituksesta. Ja nyt alkoi myös vähän jännittää. Tämä on palvelutehtävä ja pyrkimyksenä on saavuttaa selkeä ja miellyttävä lopputulos, joka palvelee asemien käyttäjiä mahdollisimman hyvin, Eva Lönnblad sanoo.

Kuuntele Eva Lönnbladin kuulutusnäyte tästä. (siirryt toiseen palveluun)