Juomavesi keitettävä Etelä-Sipoossa ja osassa Helsinkiä

Ruoka- ja juomavesi tulee keittää Etelä-Sipoossa sekä Itäsalmen alueella Helsingissä. Vesilaitoksen valvontanäytteessä on alustavasti todettu ulosteperäisiä bakteereja. Koulu kehottaa oppilaita tuomaan pullovettä mukanaan.

Kotimaa
Vettä vesihanasta lasketaan juomalasiin.
Antti Heikinmatti / Yle

Vettä tulee keittää viiden minuutin ajan. Tuoreita hedelmiä ja vihanneksia ei myöskään saa huuhdella keittämättömällä vesijohtovedellä. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja pyykinpesuun. Verkostosta otetaan lisänäytteitä tänään.

Vesitorni on eristetty verkosta näytetulosten selvittyä tiistaina aamupäivällä.

Väliaikainen juomaveden jakelu järjestetään Söderkullan K-supermarketin parkkipaikalla tiistaina klo 17-21 ja keskiviikkona klo 8-21. Omat vesiastiat tulee ottaa mukaan.

Sipoonlahden koulusta toivotaan, että oppilat ottavat keskiviikkona oman pulloveden mukaan. Koulussa on 550 koululaista esikouluikäisistä yhdeksäsluokkalaisiin.

Sipoon terveyskeskuksen tietoon ei ole tullut viitteitä vesiperäisistä sairaustapauksista. Jos epäilet sairastuneesi vatsaoireisiin juomaveden vuoksi, ota yhteyttä omaan terveysasemaan hoidon tarpeen arviointia varten. Jos oireet ovat lieviä tai ovat jo hävinneet, ilmoita sähköpostitse tartuntataudeista vastaavalle hoitajalle pernilla.eriksen (at) sipoo.fi

Vesijohtoverkosta on tänään otettu lisää näytteitä. Alustavat tulokset valmistuvat huomenna. Asiasta tiedotetaan lisää keskiviikkona 8.10. klo 16.

Päivitetty 7.10.2014 klo 18.47: Vesi on keitettävä Etelä-Sipoossa ja myös Itäsalmen alueella Helsingissä.