1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ebola

WHO: Euroopassa nähdään todennäköisesti uusia Ebola-tartuntoja

Maailman terveysjärjestö kuitenkin painottaa, että Ebola-viruksen laajamittainen leviäminen Euroopassa on erittäin epätodennäköistä.

Hospital de Alcorcon lähellä Madridia, jossa hoidetaan Ebola-tartunnan saanutta espanjalaista sairaanhoitajaa. Kuva: Victor Lerena / EPA

Maailman terveysjärjestö WHO pitää todennäköisenä, että Ebola-tartuntoja tapahtuu vielä Euroopassa. Eilen Espanjassa varmistui ensimmäinen Länsi-Afrikan ulkopuolella tapahtunut tartunta, kun Ebola-potilasta Madridissa hoitaneella sairaanhoitajalla todettiin tauti.

WHO:n Euroopan toiminnoista vastaava Zsuzsanna Jakab sanoo, että vastaavia tartuntatapauksia on lähes mahdotonta välttää Euroopan ja Länsi-Afrikan välisen vilkkaan matkustusliikenteen vuoksi.

Jakab kuitenkin muistuttaa, että Ebola-viruksen leviäminen Euroopassa on yhä erittäin epätodennäköistä. Euroopassa on myös maailman parhaat valmiudet verenvuototautien hoitamiseen, Jakab rauhoittelee.

Ebola-virus ei tartu pisaratartuntana, vaan ainoa tapa saada tauti on olla suorassa kontaktissa Ebolan sairastuttaman ihmisen ruumiinnesteisiin.