Frankfurtin kirjamessut avattiin – presidenttipari tapasi Paulo Coelhon

Helsingin kaupungin Hallo Helsinki -osastolla esitellään suomalaista kirjastoa, kierrätysmateriaalituotteita ja matkailua.

kirjallisuus
Sauli Niinistö, Jenni Haukio ja Sofi Oksanen Frankfurtin kirjamessuilla tiistaina.
Avajaisissa puhui tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Suomen messupaviljongin vihki käyttöön kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen. Myös kirjailija Sofi Oksanen oli mukana.

Frankfurtin kirjamessut avattiin virallisesti tiistaina. Maailman suurimman kirja- ja media-alan teemamaana on tänä vuonna Suomi.

Avajaisissa puhui tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Suomen messupaviljongin vihki käyttöön kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen. Ministeri Viitanen myös jakaa keskiviikkona valtion ulkomaisen kääntäjäpalkinnon messupaviljongissa.

Kirjamessuilla on myös Helsingin kaupungin osasto. Hallo Helsinki -osastolla esitellään suomalaista kirjastoa, kierrätysmateriaalituotteita ja matkailua. Myös lastenkirjastoauto Skidi on viety Saksaan. Autossa järjestetään muun muassa satutuokioita.

Helsingin kaupunginkirjaston markkinointipäällikön Roosa Kallion mukaan suomalainen kirjasto on ylpeydenaihe, sillä kattavaan valikoimaan kuuluvat kirjat, äänikirjat, lehdet, pelit, elokuvat, musiikki, e-kirjaston tuotteet sekä lainattavia esineitä urheiluvälineistä energiamittareihin ja ulkopeleistä lasten rooliasuihin.

Presidenttipari tapasi myös maailman suosituimpiin kirjailijoihin kuuluvan Paulo Coelhon. Kustannusyhtiö Bazarin mukaan Coelho oli kuullut presidenttiparin kirjallisista harrastuksista, joten Bazar järjesti tapaamisen.

Presidentinkanslia twiittasi tapaamisesta myös kuvan.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.