Useita kuollut kurdien Isis-mielenosoituksissa Turkissa

Useilla paikkakunnilla tapahtuneissa yhteenotoissa loukkaantui kymmeniä ihmisiä. Poliisi ampui mielenosoittajia kyynelkaasulla ja vesitykeillä.

Ulkomaat
Mielenosoittajat ja poliisi kohtasivat Sanliurfan kaupungin lähellä Turkissa 7. lokakuuta 2014.
Mielenosoittajat ja poliisi kohtasivat Sanliurfan kaupungin lähellä Turkissa 7. lokakuuta 2014.Sedat Suna / EPA

Toistakymmentä ihmistä on kuollut väkivaltaisiksi yltyneissä kurdien mielenosoituksissa Turkissa tiistaina, raportoivat paikalliset tiedotusvälineet.

Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan useita ihmisiä myös loukkaantui, kun poliisi ja mieltään osoittaneet kurdit ottivat väkivaltaisesti yhteen useilla paikkakunnilla maan kaakkois- ja itäosissa. Yhteenottoja puhkesi myös maan väestöltään suurimmassa kaupungissa Istanbulissa ja pääkaupungissa Ankarassa.

Mielenosoittajat sytyttivät tuleen autoja ja renkaita. Poliisi ampui heitä kyynelkaasulla ja vesitykeillä.

Turkin sisäministeri Efkan Ala vaati ihmisiä lopettamaan protestit.

– Väkivalta ei ole ratkaisu. Väkivalta laukaisee kostotoimia. Tämän järjettömän käytöksen pitäisi loppua heti, hän sanoi.

Turkin kurdit ovat vaatineet maan hallitusta puuttumaan sotilaallisesti ääri-islamilaisen Isis-järjestön yrityksiin vallata Syyrian Turkin-rajalla sijaitseva Kobanen kurdikaupunki.

Turkin parlamentti antoi viime viikolla luvan sotilastoimiin Isis-järjestöä vastaan, mutta maa ei ole toistaiseksi puuttunut islamistitaistelijoiden etenemiseen Syyriassa.´

Lähteet: AFP, AP, Reuters