Poikkeuslupahakemus suden pyyntiin Sotkamossa odottaa lunta maahan

Sotkamoon poikkeuslupaa suden pyyntiin hakeneet ovat myöhään tiistai-iltana muuttaneet hakemustaan, joka on Suomen riistakeskuksen hyllyllä siihen asti, kun maahan saadaan pysyvä lumi.

Kotimaa
Aurinko paistaa mäntymetsässä.
Pasi Takkunen / Yle

Suden pyyntiin poikkeuslupahakemuksen viime viikolla jättäneet Suovaaran-Kokkovirran Metsästäjät ry, Heinävaaran Pyynpuottajat ry, Kaitainsalmen Hirviseurue ja Sipisten Erämiehet ry ovat muuttaneet hakemustaan, joka on toistaiseksi Suomen riistakeskuksen hyllyllä Suomussalmella.

– Hakemusta on muutettu niin, että päätös tehdään sitten kun maassa on sellainen lumi, että pyyntiä pystyy tekemään. Pyynti on sulan maan aikaan hyvin hankalaa, käytännössä mahdotonta, kertoo suurpetojen poikkeuslupia Kainuussa käsittelevä erikoissuunnittelija Marko Paasimaa.

Maanantaina Paasimaa kertoi, että hakemuksen selvitykset saatiin valmiiksi viikonvaihteessa, ja päätös pystytään tekemään tällä viikolla. Poikkeuslupahakemuksen tehneet muuttivat hakemustaan myöhään tiistai-iltana, ja päätöksenteon aikataulu on nyt riippuvainen lumisateesta.

– Mitään päätöstä asiassa ei siis tehdä ennen kuin maassa on pysyvä lumi. Poikkeuslupa suden pyyntiin on voimassa 21 vuorokautta sen myöntämisen jälkeen, joten asia on nyt hyllyllä odottamassa päätöksentekoa.