1. yle.fi
  2. Uutiset

Luistimille aiempaa vähemmän käyttöä Turussa ensi talvena

Taloussäästöt iskevät turkulaisten liikuntaharrastuksiin ensi talvena. Tästä kärsivät erityisesti jääurheilun harrastajat.

Turku
Mies luistelee Luistelumadolla.
Kupittaan luistelumato on ensi talvena auki kaksi viikkoa vähemmän.YLE / Sami Tammi

Turun liikuntatoimi on tehnyt suunnitelmia ensi talven varalle siitä, mistä säästetään. Suurin osa säästöistä tulee henkilöstömenoista, mutta säästöt iskevät myös kuntalaisten liikuntaharrastuksiin.

– Periaatteena on, että nämä muutokset eli palveluleikkaukset tai hinnan korotukset haittaisivat mahdollisimman vähän turkulaisten liikkumista. Sillä tavalla sitten edetään pienillä muutoksilla, sanoo Turun liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen.

Energiatuhlarit kuriin

Tarkoituksena on, että jäähallien aukioloaikoja lyhennetään viikolla ja Kupittaan luistelumadon sekä Parkin kentän aukioloja lyhennetään kahdella viikolla. Lisäksi suunnitteilla on, että Viljalaakson ja Saarnipuiston ulkokenttien jäädytyksestä luovutaan kokonaan.

– Nämä supistukset ovat välttämättömiä, koska kohteet ovat energiatuhlareita, Arto Sinkkonen sanoo.

Liikuntatoimen 400 000 euron säästötavoitteet harsitaan kokoon juustohöylällä, sieltä täältä. Esimerkiksi Parkin jääradan käyttömaksu nousee eurosta kahteen euroon. Myös muihin käyttömaksuihin tullee korotuksia. Esimerkiksi yritysten liikuntapaikkamaksuihin kaavaillaan jopa 50 prosentin korotusta.

Juustohöylä säästää tasaisesti

Impivaaran uimahallin aukio-oloaikoihin saattaa niin ikään tulla muutoksia, mutta niistä päätetään vasta sitten kun Turun kaupunginvaltuusto päättää, meneekö Samppalinnan maauimala remonttiin. Joka tapauksessa Impivaaran uimahallia uhkaa ensi kesänä pitkä käyttökatko.

Lapsiperheille ikävänä yllätyksenä tulee se, että vuonna 2015 lasten alaikäraja lasketaan uimahalleissa viidestä vuodesta neljään. Ensi vuoden alusta alkaen siis jo neljävuotias lapsi joutuu maksamaan uimisestaan Impivaarassa.

Lisäksi jo aiemmin on päätetty, että Turun noin 200 urheiluseuran toiminta-avustuksia leikataan. Näistä aiotaan säästää yli 50 000 euroa.

Lue seuraavaksi