yle.fi-etusivu

Korian korkeimpien maamerkkien kohtalona purku: "Enää kuorta jäljellä"

Kouvolan Korialla sijaitsevat Hankkijan entiset viljasiilot puretaan valtaosin. Sisustat siiloista on jo revitty alas. Jyrki "Iipu" Heinolan suunnitelmissa on luoda paikalle kulttuurin monitoimikeskus, Hankkija Areena.

Kotimaa
Hankkijan vanha viljavarasto Korialla.
Yle / Antti Kolppo

Kouvolan Korialla kohoavat Hankkijan viljasiilot ovat alueen maamerkki. Nyt niistä korkeimpia ollaan purkamassa. Siilojen sisätilat on jo purettu. Työt on tarkoitus saada tehtyä ensi kevääseen mennessä.

– Maamerkiksi jätetään yksi siilo, vähintään. Korkeimmat lähtee valtaosin, koska ne ovat niin huonokuntoisia. Nyt niissä on osassa enää kuori jäljellä, sanoo musiikin sekatyömies Jyrki "Iipu" Heinola.

Hänen tavoitteenaan on tehdä vanhasta Hankkijan viljavarastosta kulttuurikeskus Helsingin Kaapelitalon tyyliin. Käynnissä on yhteistyökumppaneiden etsintä.

– Tässä menee joku tovi, tiivistää Heinola

Listalla ovat erityisesti tapahtumajärjestäjät ja tahot, jotka tarvitsevat esimerkiksi varasto- tai kokoustiloja käyttöönsä. Jäljelle jäävään siiloon on lisäksi mahdollisuus tehdä 30–35 metriä korkea kiipeilyseinä.

Hankkija Areena -projektia ei enää hallinnoi Suomen Musiikkiyhtiö, vaan sitä varten on perustettu uusi yritys.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Alkoholilainsäädäntö

Glögi-ilta sai väistyä eduskunnan alkoholikeskustelun tieltä – seuraa suorana klo 19.30

Urheilu

Presidentti Putin esitti hurjapäisen teorian – "Dopingpaljastajalle syötetty huumeita amerikkalaisten toimesta"

Ampumahiihto

Maailmancupin johdossa jatkava Mäkäräinen 14:s Annecyn pikakisassa: "Tosi pettynyt olo tällä hetkellä"

Työsopimukset

Hallitus asettaa nollatuntisopimuksille rajoituksia, mutta ei kiellä niitä – Näillä keinoilla työntekijöiden asemaa koetetaan parantaa