1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Teemapuistojen suosio ruokkii erikoisrakentajia – Fantasiarakenteelle historian suurin urakka

Kuopiolaisyhtiö sai rakennettavakseen Tammiston jättiseikkailupuiston. Edellinen työ valmistui kaksi viikkoa sitten Malesiaan.

Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Lapsille rakennettavien sisäaktiviteettipuistojen suosio on tuonut paljon töitä kuopiolaiselle teemarakennusyhtiö Fantasiarakenteelle. Tällä hetkellä työn alla on yhtiön historian suurin tilaus, 7 000 neliön suuruinen jättiseikkailupuisto Vantaan Tammistoon.

Tarkkaa hintaa urakalle yhtiö ei julkista. Toimitusjohtaja Jere Ruotsalaisen mukaan se on kuitenkin "reilusti yli puoli miljoonaa" euroa. Puisto avautuu tammikuussa.

Loppuvuodeksi yhtiö on palkannut neljä henkilöä lisää rakennustehtäviin. Normaalimiehitys yhtiössä on 13 henkeä.

Ruotsalaisen mukaan töitä heillä on tällä hetkellä melkein enemmän kuin mitä voidaan ottaa vastaan.

– Se on tietenkin kannaltamme hyvä asia. Aikataulut ovat tiukkoja, mutta olemme pystyneet vastaamaan niihin.

Puistorakentamista riittää

Fantasiarakenne toteuttaa suuren osan töistään alihankintana leikkipaikkavälinevalmistaja Lappsetille. Lappset on ilmoittanut ryhtyvänsä yhteistyöhön maailman johtaviin viihdealan yrityksiin kuuluvan Mattel Inc. -konsernin kanssa uudenlaisten teemapuistojen toteuttamiseksi. Mattelin brändejä ovat muun muassa Barbie, Tuomas Veturi ja Puuha-Pete.

Aiemmin Fantasiarakenne on toteuttanut muun muassa useita Angry Birds -teemapuistoja, joista viimeisin avattiin kaksi viikkoa sitten Malesiassa. Myös Duudsonien teemapuisto on Fantasiarakenteen käsialaa.