Reino- ja Aino-tossutehtaassa lomautuksia

Reino ja Aino Kotikenkä Oy:ssä pyörivät parhaillaan lomautukset. Maan tunnetuimpien tossujen tekeminen on muuttunut kausiluonteiseksi, ja Lieksan tehtaalla joudutaan turvautumaan lomautuksiin myös ensi vuoden alussa.

talous
Reino ja Aino Kotikengän ompelimon työntekijöitä Lieksassa
Reinoja ja Ainoja valmistavassa Lieksan tehtaassa on lomautuksia. Yle / Lasse Laitinen

Lieksalaisessa Reino ja Aino tossuja valmistavassa yhtiössä on parhaillaan päällä lomautukset. Neljän viikon lomautukset koskevat kaikkia noin kolmeakymmentä työntekijää, tällä hetkellä lomautettuna on kymmenkunta ihmistä.

– Kaupat eivät tänä päivänä osta tuotteita varastoon, minkä vuoksi tossujen valmistaminen on kausiluonteista, sanoo toimitusjohtaja Arto Huhtinen.

Yritys joutuu turvautumaan lomautuksiin myös ensi vuoden alussa.

Tossut menevät valtaosin kotimaan markkinoille. Yhtiö valmistaa pieniä määriä tuotteita myös Japanin markkinoille.

Kaupat eivät tänä päivänä osta tuotteita varastoon.

Arto Huhtinen

Reino ja Aino Kotikengän kanssa samaan yritysryppääseen kuuluvassa Suomen Rengastehdas Oy:ssä Lieksassa lomautukset ovat jääneet yksittäisiksi.

Rengastehdas valmistaa Lieksassa polkupyörien sisäkumeja ja nastarenkaita, ja tuotteita valmistetaan pääasiassa vientimarkkinoille.

– Rengastehtaalla on tilauskanta marraskuun loppupuolelle. Vuodelle 2015 tilauksia on tullut kohtuullisesti eli sisällä on jo noin puolen vuoden tilauskanta, kertoo Arto Huhtinen.

Kaikkiaan Suomen Kumitehdas Oy työllistää Lieksan kahdessa yksikössä noin kuusikymmentäviisi henkilöä.