Lulu Ranne jätti Iisakki Kiemungin puheista jo toisen tutkintapyynnön poliisille

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen varapapuheenjohtaja Lulu Ranne (ps.) on jättänyt poliisille jo toisen tutkintapyynnön kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Iisakki Kiemungin (sd.) sanomisista. Tutkintapyynnössä Ranne pyytää selvittämään, onko Kiemunki syyllistynyt kunnianloukkaukseen tai yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen. Tällä kertaa tutkintapyyntö on tehty myös Ranteen alaikäisten lasten puolesta. Lulu Ranne on jo aikaisemmin tehnyt Kiemungista tutkintapyynnön, joka liittyi tietovuotoväitteeseen autokauppakeskus Sunny Car Centerin rahoitusjärjestelyssä.

Terhi Kiemunki
Lulu Ranne puhuu valtuustosalissa
Hämeenlinnan kaupunki

Lulu Ranteen asianajaja on jättänyt Hämeen poliisilaitokselle tutkintapyynnön, jossa pyydetään selvittämään, onko Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki syyllistynyt kunnianloukkaukseen.

Ranne vaatii lisäksi selvittämään, onko Kiemunki syyllistynyt yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen tai niiden törkeisiin tekomuotoihin.

Ranteen tutkintapyynnön taustalla on Kiemungin Hämeenlinnan Kaupunkiuutisille antama haastattelu, joka julkaistiin myös sosiaalidemokraattisessa Hämeen Kaiku-verkkolehdessä. Kiemunki julkaisi kyseisenä päivänä myös kirjoituksen Facebook-sivuillaan.

Alaikäisten lasteni elatusmaksuilla ei ole mitään yhteyttä poliittiseen toimintaani

Lulu Ranne

Haastattelussa on kyse elatusapukiistasta. Ranteen mukaan Kiemunki oli jakanut elatusapukiistaa koskeneen käräjäoikeuden ratkaisun Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston jäsenille.

– Ratkaisu sisältää alaikäisten lasteni henkilötietoja sekä mm perheeni taloudelliseen asemaan ja toimeentuloon liittyviä yksityiskohtaisia tietoja, Ranne kertoo tutkintapyynnössään.

Kiemungin kohteena Ranteen moraali

– Yksityiselämän suoja koskee kaikkia ihmisiä. Politiikassa toimivien henkilöiden yksityiselämää saa rajoitetusti käsitellä julkisuudessa vain silloin, kun asiat liittyvät ao. henkilön poliittiseen toimintaan tai sen arviointiin ja jos asian julkisella käsittelemisellä on yhteiskunnallista merkitystä. Alaikäisten lasteni elatusmaksuilla ei ole mitään yhteyttä poliittiseen toimintaani, eikä niillä ole myöskään mitään yhteiskunnallista merkitystä, sanoo Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1.varapuheenjohtaja Lulu Ranne.

Jokainen voi itse julkisen asiakirjan perusteella päättää, mikä on totuus

Iisakki Kiemunki

Iisakki Kiemunki kertoo lähettäneensä käräjäoikeuden pöytäkirjan valtuutetuille, koska Ranne oli väittänyt Kiemungin haastattelulausuntoja valheellisiksi.

– Siten jokainen voi itse julkisen asiakirjan perusteella päättää, mikä on totuus.

Kiemunki sanoo, etteivät Ranteen lapset ja yksityiselämä ole hänen kohteenaan, vaan poliittisen päättäjän Lulu Ranteen toiminnan moraalinen arviointi.