1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ulvilan surma: Puolustuksen avaintodistaja muutti lausuntoaan

Puolustuksen asiantuntijatodistaja, psykologian tohtori Katariina Finnilä kertoi tänään oikeudessa tulleensa toisiin ajatuksiin Ulvilan surman yhdessä keskeisessä todisteessa. Kyse on Auerin vanhimman tyttären kertomuksesta surmayön tapahtumista.

Kuva: Yle

Psykologian tohtori Katariina Finnilä joutui syyttäjän kovaan pommitukseen Ulvilan surman hovioikeuden istunnossa Porissa.

Finnilä on lausunnossaan todennut, että perheen vanhimman kertomus sopii paremmin ulkopuoliseen tekijään kuin mihinkään muuhun vaihtoehtoon. Finnilä myös kritisoi voimakkaasti tyttären kuulemisia ja pitää niitä johdattelevina.

Syyttäjä kysyi lukuisia kysymyksiä liittyen Anneli Auerin ja tyttären kertomusten ristiriitaisuuksiin. Finnilän mielestä ristiriitaisuudet pikemminkin todistavat, että kertomukset ovat aitoja. Täysin identtiset tarinat olisivat Finnilän mukaan epäilyttäviä.

Montako kertaa tytär kävi paikalla?

Tänään Finnilä halusi muuttaa lausuntoaan oleellisesta osasta vanhimman tyttären kertomusta. Finnilä ei ole enää varma siitä, kuinka monta kertaa tytär kävi surman aikana makuuhuoneen läheisyydessä. Aiemmassa lausunnossaan Finnilä tuki käsitystä, että tytär kävi tilanteessa kolme eri kertaa.

– Kertasin vielä, mitä tytär on kuulemisissa sanonut ja mielestäni niistä ei voi varmuudella todeta, montako kertaa hän makuuhuoneen kohdalla kävi ja mitä siellä näki, Finnilä sanoi.

Syyttäjän mielestä kuulemisista käy selvästi ilmi, että tytär kävi paikalla kolmesti eikä ainakaan kahdella ensimmäisellä kerralla nähnyt paikalla ulkopuolista tekijää. Tytär sanoi nähneensä tummiin pukeutuneen miehen ainoastaan silloin, kun tämä poistui talosta.

Ulvilan surman hovikäsittelyssä kuullaan vielä yhtä todistajaa torstaina. Osapuolten loppulausunnot kuullaan ensi viikolla Vaasassa.