1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hotelli Torni

Savonlinnan tornihotelli rakennetaan shampanjan sävelin

Suunnittelukilpailun on voittanut helsinkiläinen arkkitehtityöhuone työllään Champagne. Rakennustyöt aloitetaan syksyllä 2015.

Hotelli Torni
Tornihotellin suunnitelma
Mikki Ristola/Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka

Savonlinnan tornihotellin arkkitehtikilpailu on ratkennut. Suunnittelukilpailun on voittanut helsinkiläinen Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy työllään Champagne.

– Tämä valittiin, koska ensinnäkin se on rakenteellisesti helpoimmin toteutettavissa. Lisäksi tällä suunnitelmalla saadaan inhimillisin kustannuksin rakennettua rakenteet ja huoneistot. Kolmesta työstä valittiin ehkä se yksinkertaisin vaihtoehto toteuttaa, kertoo tuomariston jäsen Jarkko Wuorinen.

Voittotyön suunnitelma toteutetaan suurelta osin. Hotelliin tulee 16 kerrosta, 54 loma-asuntoa sekä 31 hotellihuonetta. Joitain muutoksia kuitenkin tehdään.

Tornihotellin suunnitelma
Mikki Ristola/Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka

– Halutaan tehdä vielä jotain kehittämistyötä. Esimerkiksi ravintolan suhteen, Wuorinen kertoo.

Oman värinsä toteutukseen tuo Savonlinnan uimahallin kohtalo. Hotellin lopullinen hinta-arvio riippuu siitä, onko Savonlinnan uimahalli rakennuksessa mukana.

– Mikäli uimahalli rakennetaan tornihotellin yhteyteen, hotellin hinta liikkuu noin 22-25 miljoonassa. Jos uimahalli ei ole mukana, hotellin hinta on alle 20 miljoonaa, Wuorinen laskee.

Rakennustyöt aloitetaan todennäköisesti syksyllä 2015 ja tornihotellin on tarkoitus valmistua vuoden 2017 aikana.

Suunnittelukilpailuun osallistui viisi arkkitehtitoimistoa yhteensä seitsemällä ehdotuksella.

Lue seuraavaksi