Apulaispormestari Parviainen: Keskustelua delfinaarion hallitusta alasajosta pitäisi jatkaa

Olli-Poika Parviaisen mielestä keskiviikkona Särkänniemeen syntynyt delfiininpoikanen monimutkaistaa delfinaarion tulevaisuudesta käytävää keskustelua. Apulaispormestari Leena Kostiainen luottaa Särkänniemen johtoon tulevaisuuden ratkaisuissa.

Kotimaa
Delfiinihoitaja katselee delfiiniä.
Marjut Suomi / Yle

Tampereen apulaispormestarin, vihreiden Olli-Poika Parviaisen mielestä keskustelua Särkänniemen delfinaarion hallitusta alasajosta pitäisi jatkaa uudesta delfiininpoikasesta huolimatta. Delfinaarion 36-vuotias Veera-delfiini synnytti eilen naaraspuolisen poikasen.

Parviaisen mielestä delfiininpoikanen monimutkaistaa delfinaarion tulevaisuudesta käytävää keskustelua.

– Ennen pitkää joka tapauksessa tarvitaan joku suunnitelma siitä, mitä tehdään erilaisissa vaihtoehdoissa. Esimerkiksi jos näitä poikasia ei synny enempää, niin se ei välttämättä ole enää sellainen delfinaario kuin täällä monet tamperelaiset haluavat, arvelee Parviainen.

Apulaispormestari, kokoomuksen Leena Kostiainen iloitsi tuoreesta vauvauutisesta.

– Varmaan yleisökin on siitä ilahtunut, kun pääsevät sitten Veeraa ja poikasta katsomaan.

Delfinaarion tulevaisuudesta Kostiainen ei ole huolissaan.

– Luotan tässä täysin Särkänniemen toimivaan johtoon ja hallitukseen, että he osaavat sitten tehdä viisaat ratkaisut tulevaisuuden osalta, että nyt voidaan jatkaa tällä valitulla linjalla, sanoo Kostiainen.

"Delfiinin kuuluisi syntyä valtamereen"

Myös Oikeutta eläimille -yhdistys on kommentoinut Särkännienen vauvauutisia.

– Delfiinin pitäisi syntyä valtamereen eikä kaakelitankkiin. Vaikka poikanen jäisi henkiin, se ei ehkä koskaan saa elää oikeaa delfiinielämää, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä.

Tampereella on viime aikoina käyty jälleen aktiivista keskustelua delfinaarion tulevaisuudesta. Syyskuussa Tampereen kaupunginvaltuusto torjui aloitteen, joka ehdotti selvitystä Särkänniemen delfinaarion sulkemiseksi.