Yrittäjille vertaistukea talousongelmiin

Satakunnassa alkavan uuden puhelinpalvelun tarkoituksena on tarjota helppo ja toimiva väylä yrittäjille, jotka ovat joutuneet tai joutumassa taloudellisiin vaikeuksiin. Palvelu toimii henkisenä tukena yrittäjille ja tarvittaessa sieltä voidaan ohjata ottamaan yhteyttä ammattiauttajiin.

talous
nahkahanskat ja kolikoita
Augustina Jämsä / Yle

Talousvaikeuksien kanssa kamppailevat yrittäjät voivat saada vertaistukea, kun Satakunnan Yrittäjät aloittaa uuden palvelun vuodenvaihteessa.

Maksuttoman puhelinpalvelun tarkoituksena on tarjota helppo ja toimiva väylä yrittäjille, jotka ovat joutuneet tai joutumassa taloudellisiin vaikeuksiin. Palvelu toimii myös henkisenä tukena yrittäjille ja tarvittaessa sieltä voidaan ohjata ottamaan yhteyttä ammattiauttajiin.

–Jatkuvassa taloudellisessa paineessa elävä yrittäjä voi joutua tilanteeseen, johon hän ei enää itse pysty löytämään vastauksia. Ennen kuin yrittäjä on siinä tilanteessa, että on kovissa veloissa tai yritys lopetetaan, haluamme auttaa yrittäjää yli vaikeiden aikojen, toteaa Satakunnan Yrittäjien uudelleenvalittu puheenjohtaja Jouko Viljamaa.

Maksuvaikeudet kasvavat Satakunnassa

Suomen Yrittäjien syyskuussa julkaistun pk-yritysbarometrin mukaan Satakunnassa ja koko maassa maksuvaikeuksista viimeisen kolmen kuukauden aikana on kärsinyt 20 prosenttia pk-yrityksistä.

Valtakunnan tason lukemat ovat samat kuin viime keväänä 2014, mutta Satakunnan osalta luvut ovat nousseet. Normaalissa taloustilanteessa luku on ollut 5 %. Konkurssien määrä on sen sijaan laskenut.