Mikkelin kehitysyhtiöt yhteen – edessä uudistuksia ja jopa uusi nimi

Mikkelin kehittäminen on ensi vuodesta alkaen yhden yhtiön käsissä. Tavoitteena on, että fuusioituneen yhtiön toiminta käynnistyy toukokuussa 2015.

Kotimaa
lamppuja Miktechin katossa

Mikkelin kaupungin ja kehitysyhtiöiden valmistelut Miktechin ja Misetin yhdistämiseksi ovat edenneet. Meneillään ovat yhtiöiden asemaan ja vastuisiin liittyvät selvitykset. Käytännössä Misetin toiminnot sulautetaan Miktechiin.

– Toimintaa ryhdytään uudistamaan. Tarkastellaan liiketoimintasuunnitelma ja jopa yhtiön nimi harkitaan uudelleen, sanoo kehitysjohtaja Soile Kuitunen Mikkelin kaupungilta.

Yhdistämissuunnitelma hyväksytään marraskuussa, ja tarvittavat asiakirjat tulevat kaupunginvaltuuston ja -hallituksen sekä yhtiöiden hallinnon käsittelyyn joulukuussa.

Koska edessä on toiminnallinen muutos, jossa myös henkilöstön tehtävänkuvat saattavat muuttua, edessä ovat todennäköisesti yhteistoimintaneuvottelut.

– Uudistetun yhtiön hallitus valitsee aikanaan toimitusjohtajan osakeyhtiölain mukaan, toteaa Kuitunen.

Miktechin toimitusjohtaja Vesa Sorasahin mukaan valmistelut ovat edenneet hyvässä hengessä, ja uusi yhtiö on mahdollisuus tehdä uutta. Uusi tilanne vaatii sopeutumista molempien yhtiöiden nykyisiltä työntekijöiltä.

– Lähtökohtaisesti kun yhtiöt fuusioituvat, henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön vanhoilla ehdoilla, kertoo Miktechin toimitusjohtaja Vesa Sorasahi.

Miktechin meneillään olevat yt-neuvottelut eivät vielä liity tulevaan fuusioon, vaan rakennerahastokauden vaihtumiseen. Yhtiöjärjestyksen muutos ei automaattisesti vaikuta esimerkiksi määräaikaisten työntekijöiden tulevaisuuteen.

– Uusi yhtiöhän aloittaa toimintansa vasta ensi keväänä. Se on eri prosessi. Nyt meneillään olevassa yt-menettelyssä harkitaan asioita nykyisen tilanteen mukaan, toteaa Sorasahi.