Ei enää Shellin logoja lego-palikoissa – Leluvalmistaja lopettaa yhteistyön öljy-yhtiön kanssa

Muovipalikoistaan tunnettu yritys aloitti yhteistyön öljy-yhtiön kanssa 1960-luvulla. Ympäristöjärjestö Greenpeace keräsi yhteistyötä vastustavaan vetoomukseen yli miljoonan ihmisen allekirjoituksen.

talous
Greenpeacen aktivistien mielenosoitus Shellin huoltoaseman edustalla Santiago de Chilessa heinäkuussa 2014.
Greenpeacen aktivistien mielenosoitus Shellin huoltoaseman edustalla Santiago de Chilessa heinäkuussa 2014.Mario Ruiz / EPA

Leikkikaluvalmistaja Lego lopettaa yhteistyönsä öljy-yhtiö Shellin kanssa. Se ei aio uusia markkinointiyhteistyösopimusta, jonka se allekirjoitti vuonna 2011. Lego ei ole kommentoinut, milloin yhteistyö päättyy. Ympäristöjärjestö Greenpeacen tietojen mukaan ajankohta on mahdollisesti ensi vuonna.

Yhteistyö on näkynyt muun muassa siten, että eräissä Legon leluissa on ollut Shellin logo.

Lego on tehnyt yhteistyötä Shellin kanssa 1960-luvulta lähtien. Nyt se tulkitsee tiedotteessaan, että arktista öljynporausta vastustava Greenpeace on käyttänyt Legon tuotemerkkiä hyökätessään Shelliä vastaan. Shell on kertonut lähtevänsä jälleen ensi vuonna poraamaan öljyä arktisilta alueilta.

Ympäristöjärjestö Greenpeace kampanjoi yli kolme kuukautta, jotta yhtiöt lopettaisivat yhteistyön. Yli miljoona ihmistä allekirjoitti järjestön vetoomuksen.

Greenpeace muistuttaa, että öljynporaus Arktiksella on hyvin altista vaaratilanteille jäävuorien, myrskyjen ja kylmyyden takia. Pohjoisilla vesillä tapahtuvaa öljyvuotoa on ympäristöjärjestöjen mukaan mahdotonta puhdistaa juuri ankarien olosuhteiden vuoksi.