1. yle.fi
  2. Uutiset

Nenäpäivänä tehdään hyvää kiekkomatsissa Rinkelinmäellä

Hämeenlinnassa otetaan ennakkoa Nenäpäivään marraskuussa huikealla hyväntekeväisyyskiekkomatsilla. Vastakkain asettuvat Yle AllStars -joukkue ja Nenäpäivän PalloKerho NPK. Mukana ovat muun muassa Isaac Elliot, Mikko "Peltsi" Peltola, Noora Räty ja Petteri Sihvonen. Joukkueiden kapteeneina toimivat Yle Puheen Ali ja Husu eli Ali Jahangiri ja Abdirahim Husu Hussein.

Nenäpäivä
Nenäpäivän hyväntekeväisyysjääkiekko-ottelun työryhmä
Ville Välimäki / Yle

Nenäpäivän (siirryt toiseen palveluun) suuri hyväntekeväisyysjääkiekko-ottelu käydään Ritariareenalla 5. marraskuuta kello 18-20. Ottelun selostaa Yle Puheen taajuuksilla Riku Salminen.

Stand up -koomikko Ali Jahangiri on toisen joukkueen kapteeni, mutta vielä ei ole päätetty, kumman.

– Husu opettelee nyt luistelemaan ja minä yritän parhaani mukaan nostaa kuntoa. Olen pelannut joskus junnuna Vantaan Kiekossa, mutta ura päättyi lyhyeen, kun huomasin, ettei perheellä ollut varaa kiekkoharrastukseen.

– Kyllä jääkiekko tulee olemaan erittäin iso juttu omassa komiikassani tämän jälkeen. Hämeenlinnakin on mulle tärkeä paikka, onhan se stand upin kehto.

Isac Elliott saattaa myös laulaa pelin ohessa, valottaa tapahtuman paikallisista järjestelyistä vastaava Markku Helin Fidasta. Väliajoilla on monenlaista ohjelmaa, eli kahvijonoon ei kannata sännätä kesken pelin.

Otto Kanerva on vetäjänä hallissa nelieräisen ottelun aikana. Mukana hauskanpidossa ja hyväntekemisessä ovat myös JVG, Samae Koskinen ja Pauli Uusi-Kilponen. Luonnollisesti myös HPK:n organisaatio on vahvasti mukana.

– Hyvin positiivinen asenne näkyy, järjestöt ovat mukana ja haluavat satsata tapahtumaan. Myös Goodmanissa Nenäpäivänä 7. marraskuuta järjestettävä tapahtuma tulee olemaan iso juttu, kertoo Helin.

Hyväntekeväisyysottelun aikana jäähallissa kerätään varoja Nenäpäivän hyväksi Nenämyyntipistein ja lipaskeräyksellä yhteistyössä järjestöjen kanssa. Itse tapahtumaan on kaikilla vapaa pääsy.

Lue seuraavaksi