Jokereiden ja Pietarin SKA:n kohtaaminen täyttää Allegrot – "Venäjällä on hyvät hallit ja Liigaa halvemmat liput"

Helsingin Jokereiden ensimmäinen Pietarin vierailu perjantaina näkyy loppuunmyydyissä Allegro-junissa. Pietariin suomalaisia vetävät myös kohtuuhintaiset liput ja venäläinen eksotiikka.

urheilu
Jääkiekko fanit SKA Pietari KHL Venäjä
Jokereiden pelaamisen KHL-liigassa odotetaan tuovan lisää junamatkustajia Helsingin ja Pietarin välille.Yle

Allegro-junat Helsingin ja Pietarin välillä täyttyvät huomenna perjantaina jääkiekkofaneista.

Jokereiden KHL-peli Pietarissa näkyy selvästi VR:n myynnissä. Aamulla kuuden jälkeen Helsingistä Pietariin lähtevä juna on loppuunmyyty. Myös kymmeneltä lähtevä Allegro-juna on muutamaa paikkaa vaille täynnä.

– Kyllä tuo peli selväti näkyy junamatkustuksessa. Mukavaa, että jääkiekko-otteluun menijät ovat ottaneet junat omakseen, kertoo Sini Mesilaakso VR:n viestinnästä.

Pietariin mennään myös bussilla

Pietariin lähdetään myös autoilla ja tilausbusseilla. Esimerkiksi pelkästään Etelä-Karjalasta lähtee Pietari SKA:n ja Jokereiden väliseen otteluun kolme matkatoimistojen järjestämää bussikuljetusta sekä yksityisiä pikkubussiryhmiä.

– Junapaikkoja oli varailtu jo hyvissä ajoin niin, että meidän oli vaikeampi saada niitä nyt myytäväksi. Täysi bussillinen lähtee meiltä huomenna Pietariin jääkiekkopeliin, sanoo toimitusjohtaja Kirsti Laine Saimaa Travelilta.

Matkatoimisto Itämatkojen Jokerit-peliä varten järjestetyt kaksi bussimatkaa ovat niin ikään loppuunmyytyjä. Jokerit ja SKA Pietari kohtasivat harjoitusottelussa elokuun lopulla. Tuolloin SKA oli parempi maalein 4-2.

Tunnelma aina katossa

Yksi Pietariin perjantaina lähtevä kiekkoturisti on Vesa Ruotsalainen Rautjärveltä. Hän sai pureman KHL-kiekkoon viime kaudella.

Onhan siinä suomalaisittain jännitysmomenttia, että liki jokaisen penkkirivin päässä on Venäjän sisäministeriön erikoisjoukkojen miehiä.

Vesa Ruotsalainen

– Paikalla on nyt varmasti runsaasti suomalaisia Jokereiden kannattajia ja nähtäväksi jää miten tässä käy, Pietarin SKA:n kannattajaksi tunnustautuva Ruotsalainen pohtii.

Vesa Ruotsalaisen mukaan KHL on liigana mielenkiintoisempi seurattava. Myös matkalla on aina merkitystä.

– Itse en Liigaa seuraa. Venäjä on lähellä, siellä on hyvät hallit ja kohtuuhintaiset liput. Ja onhan siinä aina se hotelliyökin, Vesa Ruotsalainen kuvailee KHL-turismin ydintä.

Ruotsalaisen mukaan tunnelma hallissa on Pietarissa hyvä, vaikka myös eksotiikkaakin on ilmassa.

– On siinä suomalaisittain jännitysmomenttia, että liki jokaisen penkkirivin päässä on OMON:in (Venäjän sisäministeriön erikoisjoukko) miehiä. Onhan se aika jännittävää, Ruotsalainen sanoo.