Aspocompin yt-neuvottelutieto järkytti Teuvalla

Piirilevyteknologiayhtiö Aspocom ilmoitti tänään torstaina aloittavansa yt-neuvottelut Teuvan tehtaalla ja suunnittelee koko tehtaan toiminnan lakkauttamista. Teuvan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esko Lehtimäki kertoo järkyttyneensä tiedosta. Teuva on tukenut toimillaan Aspocompia viime vuosina, jotta työpaikat säilyisivät kunnassa.

talous
Teuvan keskusta
Pasi Takkunen/YLE

Piirilevyteknologiayhtiö Aspocompin ilmoitus yt-neuvottelujen alkamisesta ja Teuvan tehtaan mahdollisesta lakkauttamisesta otettiin Teuvalla järkyttyneenä vastaan. Yhtiöllä on Teuvalla 36 työpaikkaa.

– Järkytys oli, kun kuulin asiasta. Nämä työpaikat olisi tarvittu Teuvalla aivan pakosta, sanoo Teuvan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esko Lehtimäki.

Lehtimäki toteaa, että nyt mahdollisesti menetettäviä työpaikkoja ei ole helppo korvata Teuvalla eikä sen lähiympäristössä.

Teuvan kunta on viime vuosina työskennellyt sen puolesta, että Aspocompin toiminta säilyisi kunnassa, kertoo Lehtimäki.

– Olemme neuvotelleet Aspocompin kanssa mm. vuokriin alennusta, koska halli on kunnan omistama. Olemme myös antaneet alennusta vesimaksuihin sekä tarkentaneet ja kohtuullistaneet niitä, sillä tavalla, että työpaikat eivät olisi ainakaan siitä kiinni, ettei kunta olisi joustanut, Esko Lehtimäki sanoo.

– Ollaan, tottakai, yhteydessä vielä yhtiöön. Nämä elementit ovat niitä, millä olemme koettaneet vaikuttaa ja ne ovat varmasti yhtiöllä olleet tiedossa. Ne toimet, mitä kunta on auttanut, eivät välttämättä nyt sitten riitä, Lehtimäki toteaa.